Читај ми!

„Да ли је ово шала?“ – гувернер Њујорка добија Еми за ковид обраћања

Њујоршки гувернер Ендрју Куомо добиће награду Еми, која се уобичајено додељује глумцима у ТВ индустрији, због начина на који је користио телевизију да „информише и смири људе широм света“.

Међународна академија телевизијске уметности и наука, која додељује Емије, објаснила је своју одлуку тиме да се њоме одаје признање гувернеру за њеогово вођство током пандемије ковида-19 и мајсторско коришћење телевизије ради информисања и смиривања људи широм света.

Куомо је рекао да је почаствован због признања и да је оно похвално за све грађане Њујорка. Гувернер се нашалио и да су му репортери на конференцијама помогли да „извешти своје презентерске и глумачке вештине“.

Ипак, многи нису били одушевљени овом одлуком, питајући се да ли је у питању нека неслана шала. Куомо је у почетним месецима пандемије стекао велику популарност због својих дневних конференција и директног обраћања људима.

„Он представља врсту лидера који треба да имамо на месту председника“, рекла је за Њујорк тајмс у марту Џеки Спејер, конгресменка из Калифорније.

Како је време одмицало, међутим, његова популарност је нестала. Уместо тога, све чешће су биле критике на његов рачун, посебно због наредбе у марту да старачки домови прихвате пацијенте који имају ковид-19.

Због тога је забележен велик скок заражених у домовима, а до сада је у њима умрло 6.600 људи, око четвртина укупног броја.

Иако је Куомо поништио одлуку у мају, штета је већ учињена.

Осим тога, бројни критичари истичу чињеницу да Њујорк има другу највећу стопу смртности људи од ковида-19.

Више глумац него гувернер

Куомо је у обраћању новинарима на конференцијама све више подсећао на Доналда Трампа.

Пре неколико дана, када га је новинар упитао да ли ће Њујорк затворити школе због новог скока броја оболелих, гувернер је одговорио: „Покушајте да будете мање одвратни и увредљиви у свом обраћању.“

Када су други новинари подржали колегу и рекли да је поставио легитимно питање, Куомо је додао да га не занима шта они мисле.

Новинар Џејмс О'Киф написао је на Твитеру да новинарске и ТВ награде више нису часна признања, већ пародије које се додељују неуспешним удворицама система.

Бројни критичари, укључујући и демократе, сматрају да одлука да добије Еми игнорише све проблеме које је држава Њујорк искусила у борби против пандемије под вођством Куомоа.

„У ствари, ова одлука је потпуно логична. Куомо заправо није компетентан, саосећајан гувернер, већ само глуми једног на телевизији“, истакао је Макс Бергер, консултат и организатор за Демократску странку. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво