Читај ми!

Милош Биковић: „Кад су цветале тикве“ ће се гледати од Владивостока до Лос Анђелеса

Чувену представу „Кад су цветале тикве“ у режији Бобана Скерлића, која се у Београдском драмском позоришту игра већ седам година ускоро ће моћи да види, поред наше, и публика широм света.

Представу Кад су цветале тикве 24. децембра ће бити доступна на онлајн платформама не само у Србији, већ и за гледаоце од Владивостока до Лос Анђелеса.

Милош Биковић, који тумачи главну улогу у овом комаду, објашњава да ће представа бити титлована на руски и на енглески језик и да ће свако ко жели, широм света, моћи да купи карту и погледа представу од куће.

„Следеће године ћемо имати Светско првенство у боксу у Београду и ово је представа која је у часта тог првенства. Све је урађено у сарадњи са продукцијом 'Архангел дигитал', Боксерског савеза Србије, Боксерске федерације Русије и Београдског драмског позоришта“, додаје Биковић.

Биће то телевизијски пренос позоришне представе који до сада нисмо имали прилике да гледамо и који ће бити урађен са десет камера, напомиње познати глумац. Такође, признаје да је доста допринео на успостављању комуникације између свих организатора овог преноса, мада сарадња боксерских савеза Србије и Русије постоји већ дужи низ година.

Представа Кад су цветале тикве му значи много, додаје Биковић, јер је то представа у којој се формира као глумац и то је једна од представа која даје прилику да се игра дуго.

„Кажу да човек после седам година више нема ниједну исту ћелију у свом организму, тако да значи да све ћелије које имам у мом организму су играле ту представу. То је као неки циклус животни“, сматра познати глумац.

Дело Кад су цветале тикве је део лектире и изузетна је чињеница да је ова представа доживела своје треће извођење. Драгослав Михаиловић је жива легенда међу нашим писцима и велика му је част што игра у тој представи, напомиње Биковић.

Драги су му и позориште и филм, сваки на свој начин. „Позориште има директан контакт са публиком и то је његова предност у односу на филм, а филм има могућност да буде већи и лепши од живота“.

Милош Биковић за неколико дана путује у Москву где припрема нови филмски пројекат, а средином децембра се враћа у Београд да би 24. играо представу Кад су цветале тикве коју ће у директном преносу преко друштвених мрежа моћи да види публика широм света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво