Читај ми!

Принц Вилијам поздравио истрагу о Дајанином интервјуу

Британски принц Вилијам поздравио је независну истрагу о околностима у вези са интервјуом који је 1995. године за Би-Би-Си дала његова мајка, принцеза Дајана, преноси АП.

Вилијам је у саопштењу навео да је истрага корак у правом смеру и да би требало да помогне у откривању позадине поступака који су довели до интервјуа и последичних одлука које је Би-Би-Си донео у то време. 

Управни одбор Би-Би-Сија је јуче саопштио да је именовао Џона Дајсона, судију Врховног суда у пензији, да води независну истрагу о околностима у вези с контроверзним телевизијским интервјуом с принцезом Дајаном из 1995. године.

Објава је уследила након што је Дајанин брат Чарлс Спенсер овог месеца поновио да је новинар Мартин Башир (57) користио обмањујуће и лажне тврдње како би његову сестру убедио да дâ интервју. Он је такође навео да је телефон принцезе Дијане био прислушкиван и да је њен телохранитељ ковао заверу против ње.

Би-Би-Си се извинио због лажних банковних извода о томе да су два виша сарадника била плаћена за откривање информација о Дајани, али је напоменуо да ови документи нису утицали на њену одлуку да пристане на интервју.

Компанија је саопштила да се Мартин Башир, који тренутно ради као уредник за верске теме, налази на боловању након операције на срцу и компликација насталих после заразе коронавирусом почетком године. 

У чувеном интервјуу из 1995. године принцеза Дајана је рекла: „Било нас је троје у браку“, мислећи на везу принца Чарлса са Камилом Паркер Боулс. Интервју је гледало неколико милиона људи.

Дајана се од принца Чарсла развела 1996. године, а годину дана касније погинула је у саобраћајној несрећи у Паризу док су је јурили папараци.

Чарлс се оженио Камилом 2005. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво