Читај ми!

Одложено суђење, Меган против таблоида – на јесен 2021.

Судија је одобрио захтев супруге британског принца Харија Меган Маркл да се одложи почетак суђења поводом тужбе коју је поднела против британских новина.

Почетак суђења је одложен за јесен наредне године, због приватних разлога које је војвоткиња навела, пренео је Ројтерс.

Војвоткиња од Сасекса тражила је одлагање почетка суђења поводом тужбе коју је поднела против британских новина због објављивања одломака писма које је написала оцу. 

Судија је одлучио да суђење, које је требало да почне у Лондону 11. јануара, буде померено за јесен 2021. године, а тачан датум биће утврђен накнадно.

Разлози за померање почетка суђења приватне природе размотрени су на саслушању затвореном за јавност.

Меган је тужила Асошиејтед прес, издавача таблоида Мејл он сандеј, због кршења ауторских права, злоупотребе приватних података и кршења закона о заштити података Велике Британије.

Таблоид је објавио делове писма које је војвоткиња послала свом оцу 2018. године без њене дозволе.

Мејл он сандеј је прошлог месеца успешно поднео захтев за дозволу за измену одбране, тврдећи да је краљевски пар учествовао у изради биографије о њима, у књизи под називом Проналажење слободе, која је објављена у августу.

Адвокати Меган Маркл су данас уложили жалбу на ту одлуку и затражили од судије да донесе одлуку о читавом случају у такозваној скраћеној пресуди.

Таква пресуда доноси се на основу случајева које су поднеле стране, без потребе за сведоцима.

Судија је саопштио да ће аргументе за тзв. скраћену пресуду саслушати 12. и 13. јануара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво