Путин, Владимир Путин – руски председник са шприцем у руци на насловној страни француског листа

Владимир Путин освануо је на насловној страни француског листа „Либерасион“ обучен као Џејмс Бонд, али уместо пиштоља руски председник држи шприц у руци – јасна алузија на јучерашњу вест да је Русија регистровала прву вакцину против ковида-19.

Уз наслов чланка Сутра не умире никад (као и филм о Бонду из 1997 са Пирсом Броснаном), све сличности са британским фикционим агентом ту престају, јер Путин у тексту француског листа никако није окарактерисан као спасилац човечанства.

Уместо тога, у чланку се критикује Москва да је неодговорна јер је неодговорно пожурила да избаци вакцину која није довољно проверена.

Вирус, који очигледно има „дозволу за убиство“, до сада је однео 750.000 живота, изазвао велики економски потрес, а неколико земаља ради на развоју вакцине, а Русија је јуче постала прва земља која је званично регистровала вакцину против ковида-19.

Вакцина „Спутњик V“ одобрена је од стране руског министарства здравља након што је прошла све тестове који се захтевају по руским правилницима. Путин је открио и да је његова ћерка била међу првима који су примили вакцину.

Са друге стране, на Западу је вест о руској вакцини дочекана са великом дозом скептицизма, јер се сматра да је пожурено са њеним развојем и да није прошла довољно тестирања.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво