Певач Ал Бано тврди да са пензијом од 1.470 евра не може да преживи

Познати италијански певач Ал Бано, чији је хит „Фелићита" познат у читавом свету, који је попут свих певача ове године морао да откаже концерте због епидемије коронавируса, изјавио је да ће, ако се овако настави, и ако би морао да живи само од пензије, имати пуно проблема.

„Моја пензија је само 1.470 евра нето и не разумем како је тако мала када сам читав живот радио плаћајући порез. Овако имам само трошкове и никакву зараду, те бих могао да преживим само годину дана", рекао је певач. 

Сви његови концерти у Русији, Румунији, Аустрији, Немачкој, Шпанији, Кини и Аустралији су отказани, што је по речима певача велики проблем јер са том зарадом финансира његове винограде, хотел, производњу вина, ресторан и плате за педесеторо запослених.

„Када сам на турнеји са мном путује педесетак људи тако да су они тренутно без примања", каже Ал Бано.

Ал Бано је био у браку са Ромином Пауер коју је упознао 1967. године на снимању филма Нел соле и са којом има четворо деце (ћерка Илениа је нестала 1993 и о њој се ни данас ништа не зна).

Након тога, из везе која је трајала скоро двадесет година са Лореданом Лећизо, певач има још двоје деце. Његова музичка каријера траје више од педесет година.

Просечна италијанска пензија, према подацима Института за пензионо осигурање Италије, износи око 1.400 евра (бруто) тј. око 1.000 евра (нето), две трећине пензионера има пензију мању од 1.000 евра, док су жене и даље лошије плаћене.

Италија својим држављанима и особама које живе на територији Италије више од 10 година признаје такозвану социјалну пензију од 460 евра месечно.

 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво