Рајко Дујмић подлегао повредама задобијеним у саобраћајној несрећи

Композитор и некадашњи вођа познате југословенске и хрватске групе „Нови фосили“, Рајко Дујмић, који је прошле среде доживео тешку саобраћајну несрећу, преминуо је у ријечком Клиничко болничком центру, сазнају хрватски медији.

Саобраћајана несрећа у којој је учествовао Дујмић догодила се у Старом Лазу, месту у планинској области Горски котар, у Хрватској. Познати музичар је изгубио контролу над аутом и слетео у провалију.

Лекари у Клиничко болничком центру у Ријеци пет дана су се борили за његов живот. 

Рајко Дујмић је био један од најпознатијих музичара са ових простора. Најпознатији је у јавности као део групе „Нови фосили“.

Заједно са Стевом Цвијићем, компоновао је за бенд „Рива“ нумеру Rock Me, која је тријумфовала на такмичењу за „Песму Евровизије“ 1989. године.

Њих двојица су такође компоновали и песме којима је Југославија учествовала на претходне две „Евровизије“ – Ја сам за плес коју су изводили „Нови фосили“ и Мангуп, коју су изводила „Сребрна крила“.

Музичко образовање стекао је у Загребу,  у Музичкој школи „Ватрослав Лисински“, а затим на Педагошкој академији.

Почео је да свира клавијатуре у рок саставима „Група Марина Шкргатића“, „Црно бијели“ и „Клани Златни акорди“, а његова прва ауторска песма изведена је на „Бум“ фестивалу у Љубљани.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво