Холандска принцеза на насловној страни часописа као "plus size" жена

На насловној страни шпанског часописа "Caras“, у јулском броју, је слика 16-годишње принцезе Катарине Амал, која је ћерка краља Вилијама Александра и краљице Максиме од Холандије.

Краљевска породица се сликала за традиционалну летњу разгледницу, а фотографије је поделила са јавношћу.

Часопис Caras објавио је фотографију принцезе на насловној стрни шпанског и португалског издања за месец јул, а принцезу је назвао "plus size" женом.

Назив "plus size" односи се на жене које носе велике конфекцијске бројеве и чији индекс телесне масе прелази границе нормалних параметара тежине.

Читањем оваквих и сличних текстова тинејџери често знају да створе лошу слику о свом телу, што може да буде лоше за поуздање и ментално здравље.

Принцеза која пролази кроз пубертет без табуа брани своју фигуру „праве жене", наведено је у шпанском часопису.

Друштвене мреже су се усијале од објава у којима јавност осуђује часопис Caras, због омаловажавања краљевске породице, а потез назива срамним.

Феминисткиња Флоренција Фреиро за аргентински часопис La Nación,изјавила је да је акценат требало ставити на успехе младе принцезе, а не на њене килограме.

Са њом су се сложили многи у јавности и своје коментаре оставили на Твитеру.

Шпански часопис је током дана упутио званично извињење краљевској породици и принцези Катарини Амал због насловне стране и називања принцезе "plus size". 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво