Константин Костјуков: Лидија је знала да дотакне срце публици

Једна од највећих звезда послератне балетске сцене, балерина, кореограф и педагог Лидија Пилипенко, свој таленат несебично је делила и са публиком и са колегама.

Гостујући у Београдској хроници Константин Костјуков, директор балета Народног позоришта у Београду истакао је по чему ће се сећати велике балерине Лидије Пилипенко.

„Када човек посвети својих 65 година једној професији и не само посвети, него да пуног себе, направи иновације и пружи другима да покажу своје емоције, направи генерацију нових балерина и балетских играча. Увек другима показује да има пута и да није све завршено, волео бих да таквих људи као што је била Лидија Пилипенко буде више у нашој култури", истакао је Константин Костјуков.

Такође додаје да је била захтевна строга, није познавала компромисе, имала је генијалност и интуицију у себи. Исправно је водила свој пут. На сцени је тражила емоцију. Она је и пробе водила кроз емоције да би спознала играче и њихову индивидуалност, да би им више пружила.

Знала је да дотакне срце публици. Публика је излазила са сузама и са осмехом.

„Позориште је свет емоција и Лидија је радила са нама у најтеже време за нашу земљу, деведесетих година. Она је у салу долазила са новим идејама и нама и публици помагала да побегнемо од реалне стварности тог времена", истакао је Константин Костјуков. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво