Џеф Безос и даље на врху Форбсове листе

Форбс је открио своје 34. издање листе богаташа. Пандемија коронавируса изменила је листу милијардера, а неке и обрисала са листе. У првој половини марта 226 људи изгубило је статус милијардера, а то је 58 људи мање, у односу на исти период прошле године. На листи је укупно 2.095 милијардера.

Оснивача и извршног директора „Амазона", Џефа Безоса чак ни развод од 40 милијарди долара није срушио са Форбсове листе богатих. Његова позиција је број један на лествици највећих светских богаташа.

Безос је на врху Форбсове листе захваљујући његовој нето вредности од 113 милијарди долара, иако бележи пад од 18 милијарди долара у односу на прошлу годину.

Највећи разлог том паду је његов развод са книжевницом Мекензи Безос. Међутим, деонице Амазона порасле су за15 одсто прошле године, што му је помогло да надокнади део губитка од развода.

Мекензи Безос први пут се појавила на листи светских милијардера, и то захваљујући нагодби о разводу од 38 милијарди долара. Као део нагодбе добила је 25 одсто деоница Амазона, и заизела 22. место Форбсове листе светских мултимилијардера.

"Од преосталих милијардера, 51 одсто је сиромашније него прошле године. Грубо гледано, светски милијардери вреде осам билиона долара, што је пад од 700 милијарди долара у односу на 2019. годину", наводе из Форбса.

Суоснивач "Мајкрософта" Бил Гејтес на другом је месту светских милијардера са богатством од 98 милијарди долара, што је више од 1,5 милијарди долара у односу на прошлу годину.
Најбогатија жена на свету и даље је наследница "Волмарта", Алис Валтон, која је на деветом месту са 54,4 милијарде долара.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво