Преминуо Бил Рифлин, бубњар бендова "King Crimson", "Ministry" и R.E.M.

Ветеран музичке сцене Бил Рифлин преминуо је у 60. години после дугогодишње борбе са раком. Као изузетан бубњар, свој таленат је поделио са многим бендовима, попут "King Crimson", "Ministry" и R.E.M.

Славни бубњар и мултиинструменталиста је захваљујући својој свестраности наступао са великим бројем бендова из различитих музичких жанрова, од прогресивног рока и панка до индустријског метала.

Рафлин је каријеру започео 70-их година са на панк сцени Сијетла са групама "Telepaths" и "Blackouts".

После се придружио Алу Јургенсену у индустријском метал бенду "Ministry" и са њима постигао велики успех крајем 80-их и почетком 90-их.

Током тог периода наступао је и са супергрупама "Revolving Cocks" и "Pigface".

Од 2003. године Рифлин се придружио тада мегапопуларном рок бенду R.E.M. све до њиховог распада 2011. године. Са њима је снимио албуме Around The Sun, Accelerate и Collapse Into Now.

„Он је међу свим сјајним звездама и гледамо га с љубављу“, написао је фронтмен бенда Мајкл Стајп, називајући га драгим пријатељем и беспрекорним бубњарем.

Када су прогресивни рокери "King Crimson" 2013. године најавили да мењају поставу, једно од појачања био је Рифлин. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво