Грета Тунберг мисли да је оболела од Ковида-19

Шведска активисткиња, Грета Тунберг, објавила је на свом профилу на Инстаграму да је „више него извесно“ заражена коронавирусом. Зато је две недеље провела у самоизолацији, добро је, опоравља се, али позива своје вршњаке да брину и помажу другима.

Грета Тумберг је недавно завшила своје путовање по Средњој Европи и по доласку у Шведску, изоловала се у изнајмљеном стану, да не би угрозила мајку и сестру, с обзиром на то да је током њеног боравка у Немачкој број нових случајева оболелих био сличан као у Италији. 

„Пре десетак дана почела сам да осећам неке симптоме, истовремено када и мој отац – који је путовао са мном у Брисел. Осећала сам умор, имала сам грозницу, бол у грлу и кашаљ. И мој тата је искусио исте симптоме, али много интензивније и са температуром.

У Шведској се не врше тестирања на Ковид-19, осим ако вам није потребна хитни медицинска помоћ. Свима који имају симптоме речено је да остану код куће и изолују се. Због тога нисам тестиран на Ковид-19, али највероватније да сам га имала, имајући у виду све симптоме и то да сам путовала у иностранство.

Сада сам се у основи опоравила, али ... ОВО ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ: Скоро да се нисам осећала болесно. Моја последња прехлада је била много гора од ове! Да није било још неког ко је истовремено имао исте симптоме, не бих ништа ни посумњаља. Мислила бих да се осећам уморно због кашља.

Управо то овај вирус чини тако опасним. Многи (посебно млади) можда уопште не примећују никакве симптоме или врло благе симптоме. Не знају да имају вирус и могу га пренети људима из ризичних група.

Ми који не припадамо ризичној групи имамо огромну одговорност, наши поступци могу бити питање живота или смрти многих других.

Имајте то на уму, следите савете стручњака и локалних власти и #StayAtHome (#останиКодКуће)да успорите ширење вируса. И запамтите да се увек бринете једни о другима и помажете онима којима је то потребно“, написала је Грета Тумберг у својој објави на Инстаграму.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво