Увреде, викање и псовке – Кејт Бекинсејл о Вајнстину после пресуде

Глумица Кејт Бекинсејл присетила се трауматичних искустава са Харвијем Вајнстином, након што је филмски могул 11. марта у Њујорку, због сексуалног злостављања и силовања, осуђен на 23 године затвора.

Британска глумица објавила је емотивну поруку на налогу на Инстаграму, свега неколико сати пошто је Вајнстин (67) пред судом на Менхетну добио затворску казну. 

Кејт се присетила како ју је Вајнстин приморао да иде на премијеру филма, неколико недеља после терористичког напада у САД 11. септембра 2001. године а онда ју је и оптужио да је исту премијеру „упропастила“.

Кејт је поделила и две фотографије са премијере филма Serendipity из октобра 2001. године, на којима су она и Вајнстин на црвеном тепиху.

„Сви смо у филмској екипи сматрали да не треба да идемо, зато што је град још био у шоку. Свечана премијера филма у граду у којем се још осећао страх чинила нам се као неумесна идеја“, написала је Кејт и додала да је Харви ипак инсистирао.

Затим је Кејт описала Вајнстинове оптужбе да је уништила премијеру филма Serendipity својим избором одеће, белим оделом и краватом.

Глумица је објаснила да је на рачун свог изгледа тада добила бројне увреде уз викање и псовке, због чега је услед шока, почела да се тресе.

„Била сам шокирана. Покушала сам да му кажем да је град и даље у жалости, да људи траже своје најближе и да сматрам да свечана премијера није прикладна, посебно, ако се будем обукла гламурозно, онако како је он захтевао“, наводи Кејт и додаје да је на све то добила одговор од Вајнстина да „га није брига и да је то његова премијера“ на којој жели да је види на црвеном тепиху у издању у којем он мисли да треба да буде.

Кејт је објаву завршила изражавајући олакшање због тога што је чула за Вајнстинову пресуду у среду, мада је упозорила да „постоје бројни други злочини за које осуђени силоватељ неће одговарати на суду“.

Један од најутицајнијих холивудских продуцената је лошег здравља и није добио могућност условног пуштања на слободу првих 20 година затворске казне.

Његов тим одбране већ припрема жалбу на пресуду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво