Трамп критиковао доделу Оскара јужнокорејском „Паразиту“

Амерички председник Доналд Трамп, на митингу у Колораду, изразио је чуђење због одлуке Филмске академије да Оскар за најбољи филм додели јужнокорејском филму „Паразит“.

Трамп се запитао шта није у реду са Академијом.

„Победник је филм из Јужне Кореје. Имамо толико проблема са Јужном Корејом у трговини, а онда им они доделе награду за најбоље филмско остварење године. Да ли је то нормално“, питао је Трамп.

Каже да је мислио да је награда додељена за најбољи страни филм, али се изненадио јер је награда додељена за најбољи филм уопште.

„Вратите нам Прохујало са вихором, Булевар сумрака, толико великих филмова…“, поручио је Трамп. 

Филм није био синхронизован, већ се у САД приказивао са титлом, па је студио НЕОН који је продуцирао Паразит на Твитеру одговорио америчком председнику: „Разумљиво. Он не зна да чита“.

Meђу бројним признањима, Паразит је на 94. додели Оскара освојио четири водеће награде и то за најбољи филм, најбољи страни филм, најбољег режисера и најбољи оригинални сценарио.

Амерички председник се осврнуо и на говор Бреда Пита на додели Оскара. 

„Никада нисам био његов фан. Устао је и рекао нешто 'мудро', он је мала мудрица“, рекао је Трамп.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво