Медведеву икона, Вучићу књига и вина

Председник Србије Александар Вучић и премијер Русије Дмитриј Медведев разменили су вечерас поклоне, у част њиховог сусрета поводом обележавања 75. годишњице ослобођења Београда.

Председник Вучић је Медведеву, који је у посети Србији поводом 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, поклонио икону Светог Архангела Михаила. Икона је насликана темпером на дасци, а на њој је лик Архангела Михаила Победоносца који копљем убија зло.

Архангел Михаило сматра се чуварем православне вере и борцем против јереси, а иконописан је са копљем у десној руци, којим је победио Луцифера, а у левој са зеленом палмином гранчицом, као знаком мира и победе.

Заштитник је лозе Немањића и ужива велико поштовање у српском народу.

Председник Вучић је на поклон добио антикварну књигу, као и руска вина. Медведев је српском председнику даровао антикварну књигу Југославија: Историја, политика, култура, из 1930. године.

Реч је о збирци чланака које су написали истакнути представници југословенског друштва, науке и уметности на руском језику, за руски аудиторијум, довољно широк у то време због емиграције после Октобарске револуције.

Уз књигу су, из Русије стигла и вина за председника Србије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво