Познати решени да обнове Нотр Дам, већ најављено 300 милиона евра донација

Најбогатији Европљанин Бернар Арно који ће донирати 200 милиона евра, али и супруг глумице Сaлме Хајек, француски милијардер Франсоа Анри Пино, који ће уплатити 100 милиона евра желе да обнове симбол Париза што пре.

Недуго након позива француског председника Емануела Макрона да се прикупе средства за обнову у јучерашњем пожару оштећене катедрале, стигле су вести о намери познатих и имућних да донирају новац.

Међу првима се одазвао најбогатији Европљанин Бернар Арно који ће донирати 200 милиона евра, али и супруг глумице Сaлме Хајек, француски милијардер Франсоа-Анри Пино, који ће уплатити 100 милиона евра. 

„Породица Арно и 'ЛВМХ група' желели би да покажу солидарност у овом тренутку националне трагедије и придружују се обнови изузетне катедрале која је симбол Француске, њеног наслеђа и француског јединства“, наводи се у саопштењу породице Арно.

Сличну одлуку убрзо су донели у имућној породици Пино.

„Мој отац и ја смо одлучили да издвојимо 100 милиона евра и учествујемо у реконструкцији Нотр Дама“, рекао је Пино.

Франсоа Анри Пино је челни човек компаније „Керинг“, која је власник познатих брендова као што су „Гучи“ и „Сен Лоран“ и председник компаније која поседује познату аукцијску кућу „Кристис“.

Његова супруга, чувена мексичка глумица Салма Хајек на Инстаграму је навела да је као и многи други дубоко шокирана и тужна што може да види као се лепота Нотр Дама претвара у дим.

После девет сати борбе, рано јутрос око три часа, француски ватрогасци успели су да ставе под контролу пожар у чувеној средњовековној катедрали Нотр Дам у Паризу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво