Глумица оптужила Џефрија Раша, оскаровац тврди: Клевета!

Ерин Џин Норвил на суду је изјавила да је аустралијски оскаровац Џефри Раш намерно додиривао по грудима током сцене у једној представи у тренутку када она глуми мртву девојку.

Суђење је покренуто на основу оптужнице за клевету, коју је Раш покренуо против листа Дејли телеграф због чланака објављених у новембру у којима је 67-годишњи глумац оптужен да се неприкладно понашао према колегиници Норвил током представе Краљ Лир.

Раш је те оптужбе одбацио и пожалио се да је у медијима представљен као перверзњак и сексуални предатор, преноси АП.

Како агенција наводи, Норвил никада раније није јавно говорила за поменути лист до објављивања тих чланака, а прве јавне оптужбе против аустралијског глумца је изнела у данашњем сведочењу пред судом.

Норвил је навела да се неприкладно додиривање догађало више пута, а да је почело од лица и врата, а наставило се са грудима, због чега је констатовала: „Није могло да буде случајно, јер је било полако и уз притискање.“

Током емотивног сведочења које је Раш изнео прошле недеље, глумац је негирао тврдње колегинице и рекао је да је у сцени у којој умире јунакиња коју Норвил игра, замишљао да је она његова „сопствена ћерка из стварног живота коју је ударио аутобус на улици у којој живимо“.

Прослављени глумац Оскара је добио 1996. године за улогу у филму Сјај (Shine), за исту награду номинован је захваљујући улогама у филмовима Заљубљени Шекспир (Shakespeare In Love) и Краљев говор (The King's Speech), а познат је и као капетан Хектор Барбоса из Пирата са Кариба.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво