Макрон и Грабар Китаровић на „Лужњикију“, букет цвећа од Путина за прву даму Француске

Француски председник Емануел Макрон састао се данас са руским председником Путином у Москви, где је дошао да подржи своју репрезентацију у борби за титулу првака света против Хрватске. Пре почетка званичних разговора, Путин је ћаскао с Макроном и његовом супругом Брижит, којој је поклонио велики букет божура светло ружичасте боје и ружа крем боје, преноси „Тас“. Заједно са хрватском председницом Колиндом Грабар Китаровић пратили су финале Светског првенства на стадиону „Лужњики“ у Москви.

Путин је Макрону честитао Дан Бастиље, „празник који је цела Француска јуче прославила“, као и улазак француске репрезентације у финале Светског првенства у фудбалу.

Путин је изразио уверење да ће утакмица бити интересантна и да ће у њој уживати милиони људи широм света.

Макрон је истакао да је дошао у Москву како би подржао француску репрезентацију у борби за титулу светског првака.

„Волео бих да одам признање вашем тиму који је успео да оствари бриљантне резултате стигавши тако далеко, упркос свим предвиђањима“, рекао је Макрон и честитао Путину на „савршеној организацији“ такмичења.

„Све је било савршено!“, оценио је француски председник.

Хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић стигла је раније данас у Москву.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво