Извињење Грабар Китаровићеве због српских чоколадица

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић је изјавила да је изузетно разочарана јер су се у пакетићима које је делила хрватској деци у Дубровнику нашле српске чоколадице.

Грабар Китаровићева је истакла да је била неугодно изненађена, објашњавајући да није лично проверавала садржај пакетића.

„Лично сам разочарана јер заступам и подржавам кампању 'Купујмо хрватско'. У тој кошари су се нашли производи који нису били хрватске производње, а који се налазе на хрватском тржишту“, навела је Грабар Китаровићева.

Према њеним речима, хрватска председница мора да промовише хрватске производе и тако нешто се више неће десити.

Такође је објаснила да је утврђено да је једна хрватска фирма из Вуковара паковала пакетиће, и додала да ће се извинити свима који су добили српске чоколадице и послати им хрватске производе.

Из кабинета хрватске председнице је речено да су српске чоколадице набављене од фирме „Житњак“, која је у власништву „Агрокора“, и да је пригодни пакет, према декларацији, пакован у Вуковару и садржи једну „спорну“ чоколадицу, пишу хрватски медији.

Колинда Грабар Китаровић је, поводом Дана дубровачких бранитеља, групи дубровачке деце уз своје фотографије поделила и чоколадице из Србије.

Хрватска јавност је о томе сазнала када је то на свом Фејсбук профилу обелоданио један родитељ уз фотографију чоколадице.

„Морао сам ово да ставим да видите у каквој држави живимо, био је његов вртић на пријему код Колинде и ово је добио из њених руку, њену слику и чоколаду из Србије, па је ли ово жалосно, и то на Дан дубровачких бранитеља. Браво!“, навео је тај родитељ, а пренео Дубровачки дневник.

Реч је чоколадици са пиринчем „мони“, коју производи „Пионир“ из Суботице.

Број коментара 115

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво