Чувени пантомимичар Грег Голдстон у Србији

Један од најзначајнијих америчких пантомимичара, Грег Голдстон, наступиће први пут у Србији 25. јуна са представом „Гласније од речи“ на петом Међународном фестивалу пантомиме – „Фантомфесту“ у Врању.

У тој представи, истовремено хипнотишућој и урнебесној, Грег Голдстон представља колаж пантомимских радова који уједно забављају и инспиришу публику свих узраста, наводе организатори манифестације у Врању.

Са својим стилом пантомиме који комбинује грациозност балета са тајмингом стенд-ап комичара, његово извођење је све осим немог.

Голдстонова публика се креће у распону од громогласног смеха до потпуне тишине док трансформише сцену у замишљени свет са плутајућим кишобраном, непослушним шеширом и чак наизглед наивним студентом, који од Голдстона краде представу док он учи волонтере да сами изводе пантомиму.

Њујорк тајмс је за Грега Голдстона написао да представља „ватрени приказ физичке виртуозности“, а публика у Врању и Србији имаће јединствену прилику захваљујући „Фантомфесту“ да се у то увери.

Представа Гласније од речи биће одржана другог фестивалског дана у Сали Дома војске у Врању, улаз је, као и за све остале фестивалске програме, бесплатан.

У оквиру предстојећег „Фантомфеста“, који се одржава 24. и 25. јуна, у организацији Међуопштинске организације глувих и наглувих Врање, биће премијерно, у склопу обелезавања 400 година од смрти Вилијама Шекспира, изведена и представа пантомиме Хамлет у режији Трајчета Гјоргиева, настала у продукцији фестивала.

Оно што је занимљиво када је та поставка Хамлета у питању је што у представи играју глуви и наглуви глумци.

У представи учествују Горан Стоиљковић, Миодраг Демировић, Горан Рамадановић, Милан Тончић, Маја Демировић, Јована Бајрамовић, Ивица Спасић, Мирјана Митић, Нинослав Демировић.

Представа ће бити одиграна одмах након свечаног отварања фестивала.

Фестивал су ове године подржали Министарство културе Републике Србије, Град Врање и Амбасада САД у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво