Читај ми!

Кирк Даглас: Тито ми слао приватни авион

Холивудска легенда Кирк Даглас својевремено је у мемоарима описао сусрет са Јосипом Брозом Титом. Као велики обожавалац седме уметности Тито је послао приватни авион по глумца и његову жену.

Добро је позната чињеница да је Јосип Броз Тито обожавао холивудске филмове, па зато и не чуди да је боравак Кирка Дагласа у СФРЈ искористио да се састане са легендом америчке кинематофрафије.

„Био сам у Југославији и желео сам да се састанем са председником Титом. Британски амбасадор ми је рекао: 'Драги мој, ја чекам већ шест недеља да ме председник Тито прими на десет минута да му предам акредитиве. Немаш шансе'“, сећа се Кирк.

Према његовим речима, убрзо је изашао из канцеларије амбасадора и назвао председнички кабинет.

Наредног јутра, Тито је послао приватни авион да превезе Дагласа и његову жену до Љубљане, где су пуна три сата разговарали и шетали.

„Гледао је све моје филмове, а омиљени му је био Обрачун код ОК Корала. Рекао ми је да обожава да гледа филмове, јер му накратко одвлаче пажњу са проблема са којима се суочава“, рекао је Даглас и интервјуу са Роџером Ебертом.

Холивудски глумац се сећа и сусрета са британским амбасадором након тога, који је био бесан због чињенице да сам се ја одмах састао са Титом, а да он и после шест недеља није успео.

„Ви сте провели три сата са Титом, а ја не могу десет минута. Реците ми, молим вас, како Вам је то успело“, упитао је амбасадор, на шта му је Даглас одговорио једноставним питањем: „Господине амбасадоре, колико сте ви филмова снимили?“.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво