Преминуо писац Том Кленси

Аутор „Лова на Црвени октобар“ и „Патриотских игара“, амерички писац Том Кленси, преминуо је јуче у 66. години, у граду у којем је и рођен, Балтимору.

Амерички писац шпијунских романа Том Кленси преминуо је јуче у болници у Балтимору, у 66. години, јавио је данас Њујорк тајмс.

Кленси је био познат милионима широм света по свом серијалу о Џеку Рајану. Написао је низ шпијунских романа и војних трилера, а најпознатији је по бестселерима „Лов на Црвени октобар“, „Патриотске игре“ и „Оп центар“.

По његовом чувеном јунаку, аналитичару америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Џеку Рајанy снимљена су четири филмска хита, а лик Рајана су тумачили Алек Болдвин, Харисон Форд и Бен Афлек.

Та четири филма у свету су зарадила 781,5 милиона долара.

Први Кленсијев роман „Лов на Црвени октобар“ (1984) продат је у више од пет милиона примерака.

Нови филм о Џеку Рајану "Shadow One", у режији Кенета Бране, треба да изађе у децембру.

Кленси је такође био познат по видео-игрицама. Он је 1990. основао компанију „Ред сторм ентертејнмент“, која је правила игрице на основу Кленсијевих идеја.

Ту компанију је касније купила фирма „Убисофт“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво