Читај ми!

Као на другом меденом месецу – белгијски краљевски пар у Грчкој

Белгијски краљ Филип и краљица Матилда боравили су ових дана у званичној посети Грчкој, првој државној посети од 2019. и избијања пандемије. Била је то још једна прилика да једна од најбоље одевених дама Европе покаже своју беспрекорну елеганцију и одмерен стил.

За долазак у колевку европске цивилизације краљица је одабрала раскошну и лепршаву комбинацију плисиране миди хаљине коралне боје са широким каишем, домаћег модног бренда „Натан”, коме је верна годинама и чије моделе најчешће носи.

Шешир од готово идентичног плисираног материјала, прикладног назива "Санторини", дело је њене омиљене креаторке Фабијен Делвињ.

Током официјелног сусрета са домаћинима, председницом Грчке, Катерином Сакеларопулу и њеним супругом, Матилда је деловала изузетно атрактивно и импресивно.

Након што је очарала дневним аутфитом, за вечерњи свечани банкет обукла је примерену дугу зелену хаљину од тила са златним цветним везом и огртачем, грчког креатора Христоса Костарелоса.

Био је то својеврсни омаж домаћинима, јер је хаљина инспирисана грчком народном ношњом.

Руку под руку, насмејани и окупани врелим грчким сунцем, пред блештавилом мермера мистичног Посејдоновог храма на Суниону, краљ Филип и краљица Матилда деловали су попут голупчића на меденом месецу док су обилазили археолошка налазишта древних Хелена и уживали у погледу на плаветнило Егеја.

За обилазак Посејдоновог храма и краљ је био у лежернијем издању и оделу нешто светлијих смеђих тонова, док је краљица блистала у комбинацији боја заставе домаћина, носећи струкирану хаљину преко колена плаво-белих нијанси, непознатог бренда, и сламнати шешир "Дина" исте креаторке Фабијен Делвињ, чије шешире најчешће носи и холандска краљица Максима. Све то укомбиновала је са „Диор” крем ципелама и ташницом.

Четрдесетдеветогодишња Матилда са супругом има четворо већ одрасле деце, две ћерке и два сина, а најстарија од њих, 20-годишња престолонаследница Елизабета, студира тренутно на Оксфорду.

У наставку посете Грчкој, белгијски краљевски пар посетио је између осталог и музеј Акропоља и био домаћин пригодног концерта Националног оркестра Белгије. Краљица је за ту прилику одабрала елегантну дугу ружичасту хаљину са сребрним детаљима, модне куће „Дрис ван Нотен”, што је употпунила сребрним сандалама и ташницом.

За последњи дан посете Матилда је оставила још једну занимљиву одевну комбинацију грчког креатора Костарелоса: широке елегантне беле панталоне и дуги мантил са ручно осликаном цветном апликацијом са десне стране, претежно ружичастих тонова.

Укомбиновала их је са нежно розе „Натан” блузом, те ружичастим шеширићем у облику мараме, без обода, у стилу педесетих година, и ташницом од истог материјала, наравно „Делвињ” бренда.

Иако је неке одевне предмете које је током посете показала, раније већ носила, већину је премијерно обукла за ову прилику. Женствене фигуре, отменог држања и високог стаса, Матилда уме да „изнесе" сваку комбинацију и свакако спада међу најелегантније припаднице светских краљевских породица.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво