Читај ми!

Најтраженије услуге у козметичким салонима

Нега лепоте захтева и време и новац. Оно што добијамо за узврат је веће самопоуздање које произлази из задовољства сопственим изгледом. Трудимо се на разне начине да будемо најбоља верзија себе, а једна од њих је и константан рад на физичком изгледу. У томе имамо савезнике – козметичке салоне.

Шта је тренутно најактуелније што се тиче њихове понуде? Бољи козметички салони прате савремене трендове и својим клијентима имају да понуде увек нешто ново.

Влада велико интересовање за третманима подмлађивања коже лица. Током читаве године постоји потражња за антицелулит третманима, с тим што је пред летњу сезону оно нарочито велико. Спроводе се уз помоћ модерне технологије коју чине најсавременији козметолошки апарати.

Kозметичких салона има пуно, конкуренција је велика, тако да увек морају да улажу у едукацију запослених и осавремењавање понуде, како би опстали на тржишту.

Шта мислите о шминкању обрва? Никада нису биле у фокусу као што је то последњих пар година. Kорекција обрва помоћу неке врсте трајне шминке постала је прави хит. Технике које се нуде су јапанско исцртавање обрва и пудер обрве.

Захваљујући њима увек ћете имати уредне, симетричне и правилно обликоване обрве у складу са вашим цртама лица. Зашто су третмани везани за обрве постали толико популарни? Можда нисте знали да су обрве веома важне за изглед лица и утисак који он оставља. Штавише, обрве играју кључну улогу у препознавању. Ако бисте са слика познатих личности уклонили обрве, изненадили бисте се до које мере би их овај потез учинио тешко препознатљивим.

Сходно томе, промена облика, боје и дебљине обрва, потпуно мења изглед лица. О томе најбоље сведоче фотографије „пре и после" - на којима се виде разне невероватне трансформације - и то само уз помоћ обрва! Ако самостално покушамо да коригујемо облик, обично оне не буду потпуно симетричне.

Употреба шминке чини чуда, али овакве обрве се могу размазати и скинути. Зато све више дама бира неку од техника које гарантују увек уредне обрве. Препорука је да се одлучите за изглед који делује природно. Избегавајте све што је вештачко, како бисте постигли то што желите тј. да изгледате лепше.

Надоградња трепавица свима је већ добро позната. Постоји неколико техника, а најзаступљенија је надоградња свилених трепавица методом један на један. За спровођење ове технике потребно је да козметичар буде стручно обучен, док ви као клијент треба да будете стрпљиви. Унапред бирате дужину и густину трепавица.

У свему треба бити умерен. Међутим, у понуди су и веома густе и дуге трепавице, које су познате и под називом руске. Оне су погодне за сценске наступе или за особе које преферирају овакав изглед и у свакодневним приликама.

Шминкање вам одузима пуно времена? Желели бисте да увек изгледате дотерано и неговано, а да за то утрошите минимално времена? Решење је трајна шминка.

У бољим козметичким салонима ради се трајна шминка усана и очију. Усне добијају ружичасту боју и након третмана изгледају као да сте ставили кармин. После недељу дана, боја постаје мање интензивна, те усне добијају природну ружичасту нијансу која акцентује њихову пуноћу. Што се тиче трајне шминке за очи - у питању је техника ајлајнера.

Уштеда времена се постиже и уколико се одлучите да урадите надоградњу ноктију или да на постојећу дужину ставите трајни гел лак. На тај начин, нокти ће вам увек бити уредни. Чак и најквалитетнији лакови за нокте се лако могу огулити. Ако вам при руци није ацетон, деловаћете неуредно.

Уместо да скривате руке, закажите маникир са надоградњом ноктију у козметичком салону. Ако се бавите послом у ком би вам дуги нокти били сметња, онда задржите кратке нокте са гел лаком. Kорекције се раде на пар недеља, а у међувремену уопште не морате да размишљате о својим ноктима.

Поред третмана којима је циљ да нам олакшају свакодневни живот и скрате време припреме за излазак из куће, ту су и они који представљају основу негованог и лепог изгледа. Стручњаци из козметике су креирали разне третмане лица којима се третирају проблеми на кожи и постиже њен свеж и негован изглед.

Препарати се комбинују на разне начине, у зависности од типа коже. Све се већи акценат ставља на природну козметику која има што мање хемикалије и садржи корисне састојке.

Међутим, процентуално гледано највише се траже услуге које су одувек биле основне у свим козметичким салонима.

На првом месту је депилација топлим и хладним воском. Оно што је новина је већи избор различитих врста воскова за депилацију. Током зимског периода интересовање за овом услугом је нешто мање у односу на лето.

Депилација је јефтина и она пружа једнократно решење за елиминацију нежељених маља. Насупрот њој, епилација нуди трајно решење.

Међутим, када је ова метода у питању веома је важно ко је обавља јер она са собом носи здравствене ризике ако се нестручно спроводи.

Ласерска епилација је скупа, али након завршене серије третмана највећи део нежељених маља трајно нестаје. У неким регијама оне се могу вратити.

Међутим, коначан резултат и искуства клијената који су се подвргли ласерској епилацији су позитивна.

Веома је важно који сте козметички салон изабрали. Хигијена мора да буде беспрекорна, а особље стручно, искусно и вешто. Негу лепоте поверите професионалцима, како бисте увек били задовољни.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво