Читај ми!

Магазин „Elle“ забранио рекламирање крзна на својим страницама

Модни магазин „Еlle“ забранио је рекламирање крзна на страницама свог часописа са циљем да подржи кампању заштите о животињама. Часопис је oснован 1945. године, излази широм света. Тринаест издања је већ применило повељу, док ће још 20 то урадити од 1. јануара 2022. године.

Поздрављајући „будућност без крзна", виша потпредседница часописа и међународна директорка Валерија Бесоло Лепис, истакла је да је то сјајна прилика да се повећа свест о знчају животиња, а појача потражња за иновативним и алтернативним материјалима, као и да треба да се подстакне хуманија модна индуструја.

„Изгледа да је крзно застарело и више није модерно, а посебно за генерацију З, која је златна мета модне и луксузне индустрије. Ова генерација жели да мода буде одговорна, етичка и иновативна, и то се дешава", истакла је Валерија Босоло Лепис. 

„Крзно које смо рекламирали на нашим насловним страницама, као и у дигиталним форматима, више није у тренду у оквиру луксузне моде. Часопис „Ella", први је избацио крзно из својих садржаја", истакла је директорка Валерија Бесоло Лепис.

Од Мексика до Аустралије, преко Јапана или САД, 45 издања листа који има 33 милиона читалаца и 100 милиона пратилаца месечно на својих 55 дигиталних платформи, обавезало се да ће поштовати предлог.

„Надам се да ће и други модни часописи кренути примером овог модног часописа", истакао је модни менаџер америчког огранка невладине организације "Human Society International". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво