Читај ми!

Сигурносна врата нису луксуз, већ потреба и свако би требало да их има

Сигурносна врата одавно нису луксуз. Штавише, у данашње време постала су потреба, али и стандард приликом изградње стамбених и пословних објеката. Чињеница је да су некада била сувише скупа да би свако могао да их приушти, али данас је ситуација потпуно другачија.

Велика конкуренција, као и све већа понуда на глобалном тржишту, заједно су утицале на пад цена сигурносних врата. Највише се продају она која припадају средњој ценовној класи. Чак иако нисте у могућности да их приуштите, боље да купите неки од јефтинијих модела, него да се ослањате на то да ће вам стара, дрвена врата, пружити адекватну заштиту и удобност живљења.

Квалитетна сигурносна врата пружају много више од безбедности дома. Њихова улога је и побољшање квалитета становања. Једна од главних карактеристика им је добра звучна и топлотна изолација. Сигурносна врата нису широка само зато што се унутра налазе елементи од метала којима је циљ да пруже чврстину и заштиту, већ и зато што се унутрашњи простор може испунити посебним изолационим материјалима.

На попречном пресеку модела сигурносних врата уочава се више слојева. Захваљујући томе, и код јефтинијих модела сигурносних врата могуће је постићи задовољавајућу звучну и топлотну изолацију.

У градским срединама са много прометних саобраћајница, стамбени и пословни простори изложени су превеликом нивоу буке. То се решава изолацијом спољних зидова и квалитетном столаријом, али шта ћемо са буком која допире из ходника стамбене зграде? Свако ко је имао прилику да упореди како је то живети у стану са обичним старим дрвеним улазним вратима у односу на сигурносна врата, која имају добру изолацију, зна да је разлика драстична.

Не само да се без добре изолације унутра чује све што се у ходницима дешава (разговори комшија које пролазе, звук лифта ...), већ се и споља чују звукови који допиру из стана. Није пријатно сазнање да неко споља слуша разговоре, телевизор или музику коју пуштате. Ваша приватност треба да остане ненарушена.

Ако сте стара врата заменили новим сигурносним, добро знате о чему је реч. Сигурносна врата која су испуњена квалитетним изолационим материјалима пружају већу удобност, представљајући ефикасну звучну баријеру.

На тржишту некретнина, станови са сигурносним вратима могу имати већу вредност од оних који их немају. Није само реч о томе колико сигурносна врата коштају и да ли је то мала или велика инвестиција, већ се ради и о првом утиску који на купца некретнина оставља. Осим изгледа зграде, околине и ходника, улазна врата су прво што видимо.

Складно уклопљена сигурносна врата примамљивог дизајна, говоре много тога. Пре свега, допадљива су на први поглед, а наводе нас и на помисао да садашњи власници размишљају о безбедности, те да се с посебном пажњом односе према својој имовини и да су вољни да уложе новац у квалитет стамбеног простора.

На нашем тржишту у понуди су сигурносна врата домаћих произвођача, као и она из увоза. Цене варирају, а разлика потиче од тога о којој класи је реч, као и да ли су пореклом из домаће производње или стижу из иностраних фабрика.

Већ на први поглед може се уочити разлика између различитих класа сигурносних врата. Груба подела сврстава их у три категорије: нижа, средња и виша класа. Ова класификација није у складу са међународним стандардом који служи за категоризацију степена сигурности. То је нешто сасвим друго.

Класе сигурносних врата које су код нас у понуди, односе се на ценовне класе, док међународни стандард безбедности сигурносних врата врши поделу на шест категорија. Међутим, за нас као купце, најважније је да знамо како да одаберемо сигурносна врата и да ли су сва која се на нашем тржишту нуде, довољно добра.

Зато је важно куповати од проверених продаваца и произвођача. Комплетну понуду, коју чине домаћа сигурносна врата, као и она из увоза, пронаћи ћете на mirandre.com одакле је најлакше кренути када се одлучите за куповину. Цене зависе и од типа сигурносне браве која се уграђује.

Свако домаћинство треба да има сигурносна врата из више разлога

На првом месту је чињеница да се она не могу лако обити. Обична улазна врата са класичним бравама, каква су некад била на свим становима, данас представљају безбедносни ризик. Треба узети и у обзир окружење. Зграде у којима има већи проценат сигурносних врата, ређе су мета провалницима. У складу са тим, свака улазна врата која нису сигурносна представљају слабу тачку.

Зашто је то тако? Заблуда је да је немогуће развалити сигурносна врата. Међутим, главно питање је на који начин и колико је за то потребно времена. Што се сигурносних врата тиче, сам покушај обијања захтевао би употребу веома бучних машина и алата. Поред тога, ништа не би могло да се изведе брзо, већ би било потребно доста времена. Било какав покушај не би могао да остане непримећен.

Тако да, логично је да ће провалници одустати у старту. Међутим, неопходно је нагласити да треба обезбедити и све друге, потенцијално опасне тачке у свом стану или у кући. Поседовање сигурносних врата је најважнији корак, али када су куће или станови у приземљу или на нижим спратовима у питању, треба размишљати и о прозорима и терасама, које је неопходно осигурати на адекватан начин.

Када бирате сигурносна врата, одаберите модел који има допадљив изглед, добру изолацију и који вам ценовно одговара. Обратите пажњу на акцијска снижења или могућност одложеног плаћања, коју многи продавци нуде. На тај начин могуће је да себи приуштите баш она врата која вам се највише допадају, без обзира што превазилазе предвиђени буџет.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво