Читај ми!

Цвеће „Либерти" принта цвета свуда, од "Гучи" ципела до "Најк" патика

Ако тражите начин да улепшате прохладне зимске дане цветни дезени су најбоље освежење, а поново су у моди.

"Либерти Лондон" - сви смо чули име и сви волимо бренд. Углавном већину популације асоцира на суштинску Британију и на суштинску необичност. Као једна од најпознатијих робних кућа у Великој Британији, „Либерти Лондон" нуди разноврстан асортиман производа, али један од њихових основних и најпродаванијих су њихове тканине - посебно њихов памук „Тана Лавн".

Не чуди чињеница да оснивач „Либерти Лондон" своје корене вуче из тканине. Артхур Либерти започео је своју каријеру као шегрт за драперије.

После десет година рада, учећи о текстилу и другим уметностима, одлучио је да отвори своје предузеће 1875. године и назвао га је „Кућа источне Индије".

Продавао је тканине са оријенталним дезенима - тепихе, украсне предмете. Двадесетих година двадесетог века Либерти је почео да производи минијатурне отиске цвећа, "пејслија" и "апстракта", који су постали познати као „Либерти Принтс".

„Либерти Принтс" је најпродаванији у интернет колекцији са преко 150 отисака у понуди, у памуку, свили, па чак и на пластици. Тана Лавн памук је најпопуларнији - специфичан лагани памук који је идеалан за хаљине, блузе, кошуље и сукње.

Цветне дезене доживљавамо као позитивне, пријатне за чуло вида, разигране, а психолози истичу да могу да поправе расположење.

„Одувек сам волела Либерти графике, а посебно волим Либерти продавницу у Лондону, коју нажалост тренутно не могу да посетим", каже уредница часописа Вог, Лин Игер.

Истиче да цветни принтови дочаравају идилично енглеско лето - чак и када их носите у социјално удаљеној подземној железници.

Последњих неколико месеци Кејт Мидлтон такође носи своју маску Либерти. Само прошле недеље показала нам је да дизајн прекривен цвећем изгледа добро и на јесен, ускладивши своју карирану вунену јакну и џемпер од кашмира са маском Либерти која има принт.

Ако тражите начин да се разведрите у хладним зимским данима, Либерти принт је дефинитивно "ин" у свету моде.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво