Нови рекорд у цени једне торбе - 234.000 евра

За неке, лепа нова торба може бити толико примамљива да једноставно морају да је купе, без обзира на цену. Они који су слаби на високу моду, сада имају прилику да поседују торбу „Хималаји Биркин".

Торба из луксузне колекције има додатке направљене од дијаманата и белог злата, и продата је за 230.000 фунти (око 234.000 евра), поставивши нови светски рекорд када су цене торби у питању. 

Торба носи потпис француске модне куће „Хермес".

Тржиште торби се недавно поново покренуло, уз повећане вредности производа за чак 40 процената, пише Дејли мејл.

Торбе се наиме сада виде као сигурнија и уноснија инвестиција у односу на уметничка дела која су понуђена на аукцијама.

Торба која је постига рекорд по цени, направљена је од коже афричког крокодила.

Назив је добила по бојама које има, у опсегу од сиве до бисерно беле, што подсећа на Хималаје прекривене снегом.

Купљена је на аукцији куће „Кристиз" на интернету, на којој је остварена продаја вредна око два милиона евра.

Хималаји торба била је најскупљи продати предмет.

Цена од 234.000 евра, чини је најскупљом торбом икада купљеном на било којој интернет аукцији. То је уједно и највећи износ који је икада плаћен за торбу која је продата у Америци.

„Хималаји торба је сада најпопуларнија торба на свету и представља свети грал за колекционаре. Она је одраз највишег нивоа мајсторског умећа", рекла је Рејчел Кофски, шефица продаје торби и модних аксесоара у „Кристису".

Додала је да су Хималаји торбе врло ретке и да им се тачан број не зна. Већина жена које су клијенти овог модног бренда, показала је велико интересовање да их купи и има у својој колекцији.

„Веома су ретке, али тачан број се не зна. Наши клијенти су међународни колекционари, већина жена које желе да их купе да би их користиле и показале. Док их неки купују како би их држали у колекцији и чували за показивање, други их ипак носе у специјалним приликама као што су венчања", додала је Рејчел Кофски.

„Кристиз" такође држи рекорд у торбама које су продате на било којој аукцији, а то је око 335.000 евра за торбу из исте колекције - Хималаји Биркин, у 2017. години.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво