На који начин да брзо освежите ентеријер

Тражите идеје за освежавање животног простора? Зидови су одлична могућност да то брзо и лако урадите.

Са неколико добрих идеја и додатака, уз мало вештине и времена, стан ће постати другачији, а свака промена прија и освежава.

Предимензионираност

Велика слика или фотографија на зиду у малој просторији, одмах ће запленити сву пажњу и продубити собу. 

Пробајте са црно-белом фотографијом, апстрактним приказом, панорамом или фото-тапетом која показује природна пространства.

Огледала, огледала...

Већ је познато да свако огледало даје дубину, ширину, и отвореност сваком простору. Огледала собе лако чине светлијим. 

Изаберите између качења једног великог огледала на зид, и великог броја мањих различитих огледала у виду праве светлуцаве галерије.

Галерија

Ништа не мења „карактер" просторије као галерија на зиду. Прикажите колекцију слика или фотографија које поседујете уз додатак рамова или занимљивих оквира.

Рамови могу бити исти, а могу бити и од потпуно различитиих материјала и другачијих дизајна. Пробајте комбинације па одлучите која мешавина Вам највише прија. 

Стручњаци саветују да галерија буде постављена дуж читавог зида, а може и од пода до плафона, како бисте створили илузију већег простора.

Стикери и боје

Бојење зидова уз додатак стикера, чија је понуда на тржишту заиста богата, може учинити било коју просторију - потпуно другачијом. Поред избора боја на зидовима, размислите и тродимензионалним налепницама, рељефним, светлуцавим, мат...

Боје и светлуцаве трагове можете применити и на плафону!

Изложите тканину

Висећа таписерија пружа осећај мекоће простору. Уместо таписерије, можете употребити било који лепи и квалитетни комад тканине. То може бити и шал или ћилим, уоквирен одговарајућим рамом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво