Овог лета класична плава је „ин“, симболизује мир, поверење, комуникацију

Крајем сваке године "Pantone Color Institute" традиционално прави избор и најављује главну боју која ће бити у тренду следеће године. За 2020. годину изабрана је класична тамноплава боја као референтна боја сезоне пролеће–лето 2020 (Classic Blue, 19-4052).

Како наводе из модне индустрије, палета плавих тонова изабрана је циљано. С обзиром на то да живимо у ужурбаном свету и брзим темпом, ова боја помоћи ће људима да ублаже анксиозност, да поврате веру у себе и друге, а делује и опуштајуће и смирујуће.

У Институту за боје Пентон, запослени су у обзир узимали визуелне компоненте, звуке, укусе, мирисе. Тако је изабрана класична тамноплава, као доминантна боја лета за 2020. годину.

У компанији процењују да ће ова боја повећати продају јер симболизује заштиту, стабилност, мир, поверење, отворени ум, свест и комуникацију. Институт Пентон је, у процесу доношења коначне одлуке, сарађивао је и са Firmenich, AudioUKS, Landr i The Inside.

„Улазимо у нову еру па смо покушали да пронађемо инспирацију из нових извора који помажу људима у различитим земљама да стекну богатије искуство у интеракцији са бојама", истакла је Лаура Пресман, потпредседница Института за боје Пентон.

Поред плаве, бела је као синоним летњег стила одевања и омиљена је боја многих, наводи се у истраживањима. Беле одевне предмете радо носе и жене и мушкарци, а према подацима Lysta, жене бирају беле хаљине и панталоне широког кроја. Мушки део популације заинтересован је највише за предимензиониране мајице hoodle, Т-мајице и кратке панталоне.

Беле патике су и даље у моди, и по статистикама, ове године интересоваање за њих порасло је за 12 одсто, у односу претходну године, наводе из платформе Lyst.

Извештај Института за боје Пентон у Лондону, навео је да је колорит дречавих боја такође пожељан, јер је свака од тих боја доминантна и може се носити у комбинацији са белом.

„Пролеће–лето 2020. године је прича о колоритима и одважним нијансама које стварају провокативне изразе боја. Снажна и живахна овосезонска палета боја указује на нашу одлучну жељу за позитивношћу и уздизањем", истакла је Летиција Ајсман, извршна директорка Пентон  института.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво