Врата која чувају ваш дом, на шта обратити пажњу при куповини

У тренутку када су се појавила, сигурносна врата су била ствар престижа. Луксуз који је мало ко себи могао да приушти. Већ више од деценије има како се ситуација променила.

Сигурносна врата су данас постала знатно доступнија. Велика конкуренција на тржишту учинила је да су цене ниже него што су биле. Захваљући томе скоро свако може да их купи.

Колико год да је неки крај миран и да се сматра безбедним за живот, опрез никад није на одмет. Треба размишљати о заштити своје имовине. Баријера која физички штити нас, нашу породицу и имовину од упада провалника јесу сигурносна врата постављена на улаз у стан или кућу.

Пре свега, треба се позабавити увреженим заблудама и митовима. Веровање да је сигурносна врата немогуће обити само по себи није тачно. Професионалци би могли теоретски, да развале било која врата, али за разлику од обичних врата за сигурносна би им требало много времена.

Сам процес би захтевао употребу тешких алата који производе велику буку, коју би сигурно неко из комшилука чуо. Тако да само присуство сигурносних врата одбија провалнике јер знају да је то немогућа мисија.

На основу којих критеријума их одабрати? Приликом избора треба водити рачуна о неколико фактора.

Цена

Када је реч о цени, модели сигурносних врата који су у понуди могу се разврстати у више ценовних класа. Уобичајена подела је на основне моделе, затим оне који припадају средњој и вишој класи.

Треба нагласити да сва она врше своју функцију, а то је заштита имовине и укућана. Разлика у цени потиче од низа детаља, као што су: ко је произвођач, број и врста брава које се уграђују, дебљина врата, испуна итд.

Притом, најпродаванија сигурносна врата су она из средњег ценовног ранга, а која су произвели домаћи произвођачи. Она имају и обезбеђен сервис, а раде се по угледу на знатно скупље моделе који долазе од произвођача са запада.

Наравно и модели из највише класе имају своје купце. Куповину треба ускладити са буџетом, али треба имати на уму да је боље имати и јефтина сигурносна врата него немати их уопште.

Обезбеђен сервис

Домаћи произвођачи и продавци за своје производе, али и за врата која долазе из увоза нуде и услуге поправки и сервисирања. Стога је важно да се приликом куповине распитате у вези са сервисом, у случају да се врата заглаве.

Код многих продаваца Вам стоји на располагању и услуга хитних интервенција 24/7.

Намена и место где се уграђују

Сигурносна врата се бирају у складу са тим да ли се уграђују као улазна врата у стан или кућу. Тачније, важно је да ли је место где се налазе директно изложено спољашњим временским приликама.

Врата која се налазе напољу, или су евентуално наткривена верандом, ипак морају имати оплате које су отпорне на влагу, кишу, снег, а да им при том не смета ни директна изложеност сунчевим зрацима.

Насупрот томе, у стамбеним зградама улазна сигурносна врата су заштићена ходницима и налазе се унутар објекта, те је за њих важнија звучна изолација од отпорности на атмосферске прилике.

Зато је питање где се врата уграђују једно од првих које ће Вам продавац поставити. Тако се сужава избор и фокус усмерава само на оне моделе који су адекватни.

Поуздан продавац

Веома је важно где и од кога купујете сигурносна врата. На тај начин знаћете да сте добили квалитетан производ који има обезбеђен сервис. Најбољи продавци неће себи допустити да купцима нуде робу лошијег квалитета и пружаће гаранцију за моделе које продају.

Све њих можете наћи на сајту Mirandre.com где уједно можете видети велики број модела сигурносним вратима са њиховим карактеристикама и ценама. Многи од њих нуде бројне погодности као што је куповина на рате и одложено плаћање.

Исто тако, периодично су актуелне разни попусти као и акцијске цене неких модела врата.

Естетско уклапање у целину

Данас је избор модела сигурносних врата веома широк гледано и из угла естетике. Поред класичних боја као што су разне нијансе браон, бела и црна, у понуди се могу наћи и врата која имају дрвене оплате и у другим бојама.

Поред дезена који у природним тоновима имитирају текстуре дрвета, ту су и модерне варијанте са рељефима и разним украсима од метала или неког другог материјала. Док бирате, имајте на уму и то како ће се врата уклопити у Ваш ентеријер.

У новим зградама предузимачи су изабрали одређени модел у истој боји како би улаз у све станове деловао униформно. То даје лепши утисак купцима јер објекат као целина делује складно.

Али, ако станујете у старијој згради, онда знате да је избор боје или дезена улазних сигурносних врата нешто о чему сваки станар одлучују за себе.

За крај треба рећи да је важно имати сигурносна врата и да би ову куповину требало ставити као приоритет. Чак и јефтинији модел одбиће потенцијалне провалнике. Ако бисте ипак купили скупљи модел, распитајте се код продавца у вези са свим погодностима код плаћања и искористите их. Миран сан, безбедност укућана и имовине немају цену.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво