Комоде са Новог Зеланда као из „Дизнијевих“ цртаћа

Столар са Новог Зеланда, Хенк Верхоф постао је популаран захваљујући друштвеним мрежама. Његови радови одушевили су милионе љубитеља необичне уметности. Намештај из његове радионице постао је познат захвањујући његовој ћерки, која је фотографије поделила на „Фејсбук“ групи, која окупља столаре широм Новог Зеланда.

Да би се лепо обликовало дрво потребна је вештина, дугогодишње искуство и пракса у занатској радионици. Да би мајстор остварио своју идеју, потребан је и добар алат.

Столарски занат је Хенку Верхофу омогућио да ствара маштовите предмете који се могу наћи само у бајкама и филмовима научне фантастике.

Занатлија из Окланда усавршио је јединствени стил израде намештаја.

Комоде из његове радионице изгледају као да су уништене и пресечене на пола, а у ствари су потпуно функционалне. Привукле су пажњу хиљада људи па је Хенкова ћерка Линда креирала Фејсбук страницу посвећену очевим ремек-делима.

„Обично кажем да је намештај који израђујем покварен и чудан. Волим да правим намештај који не може да се купи“, истакао је столар Верхоф, који је после пола века рада постао пензионер.

Идеје за ове необичне комоде Хенк добија креацијом свог ума.

„Тешко је проценити колико ми је времена потребно да бих направио сваки комад. Не мерим време, али потребно је између 80 и 100 сати рада. Понекад је процес израде пун преправки, јер поједини детаљи и углови ометају функционалност намештаја. Од материјала највише користим рециклирани бор“, објашњава Верхоф и додаје да се целог живота бавио столарским занатом.

„Обрађујем дрво већ 53 године. Сада је то мој хоби и моја страст“, наводи столар.

 

„Направио сам их из љубави, без жеље да од тога зарадим. Када будем остао без простора у кући, планирам да покренем акцију на Ибеју. Све ће бити на продају... осим моје жене“, шали се Хенк.

Комоде и полице занимљивог изгледа украшавају дом породице Верхоф. Укућани нису очекивали да ће намештај изазвати велику пажњу, али ремек-дела столара из Окланда заслужују похвале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво