Ни „Викторијини анђели“ нису што су некад били

Годишња модна ревија „Викторијас сикрета“ позната по грудњацима украшеним драгуљима и супермоделима са „анђеоским“ крилима, неће се одржати ове сезоне, саопштено је из компаније „L Brands Inc.“ која стоји иза бренда.

Званична потврда о отказивању некада врло популарног догађаја, стиже месецима након што је Шанина Шајк, аустралијска манекенка и један од „Викторијиних анђела“, за Дејли телеграф рекла да се шоу неће одржати. 

У мају, након више година бележења пада гледаности, извршни директор "L Brands Inc." Лесли Векснер, најавио је да се шоу више неће емитовати на америчкој ТВ мрежи ABC.

Шоу из 2018. године, гледало је тек 3,3 милиона Американаца, у поређењу са 12 милиона из 2001. године, када је први пут емитован.

„За сада ћемо развијати нове стратегије у маркетингу и фокусираћемо се на јачу комуникацију са купцима“, рекао је главни финансијски директор Стјуарт Бургдорфер.

Бренд губи купце јер све више жена купује доње рубље других компанија, па се зато очекује,  да ће се ове године у Сједињеним Америчким Државама, затворити више од 53 продавнице „Викторијас сикрета“.

Осим пада продаје и популарности, компанија се у последње време суочила и са низом контроверзи.

Лесли Векснер је био тема у јавности због „блиске повезаности са Џефријем Епстајном“.

Иначе, у августу је из компаније отишао директор маркетинга Ед Разек. У интервјуу за Вог из 2018. годинe, због којег је жестоко критикован, Разек је рекао да бренд неће сарађивати са трансродним или плус-сајз моделима „јер је свака њихова ревија фантазија“.

У исто време када је најављено његово повлачење из „Викторијас сикрета“, компанија је представила свој први трансродни модел.

Такође, раније ове године, Карли Клос, супермодел и бивши „Викторијин анђео“, престала је да ради за тај бренд.

„Разлог због којег сам одлучила да престанем да радим за 'Викторијас сикрет' је тај што нисам осетила да је то што представљам – права слика о мени и о томе ко сам. Такође, сматрам да то што сам радила, не шаље праву поруку младим женама широм света о томе шта значи бити лепа. Мој одлазак из 'Викторијас сикрета' је моменат када сам осетила моћ феминизма“, рекла је Карли.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво