Ново седиште „Епла“ је „свемирски брод“ у срцу Силицијумске долине

Технолошки див „Епл“ није јуче представио само три нова модела „ајфона“, него и своје ново седиште – џиновску транспарентну зграду у облику прстена, стопљену са природом, како је и замишљао покојни оснивач компаније Стив Џобс.

„Епл“ је у свом новом седишту, у дворани „Стив Џобс“, представио три нова модела „ајфона“, укључујући нестрпљиво очекивани „модел 10“, којим је обележена десета годишњица првог „ајфона“ на тржишту.

Ново седиште, названо „Епл парк“, футуристички је кампус на 70 хектара у који се може сместити 12.000 људи. Смештен је у Купертину, у срцу Силицијумске долине, а многи истичу да веома подсећа на свемирски брод.

„Еплов парк одражава вредности у које компанија верује, технологију и околину“, рекао је први човек компаније Тим Кук.

Стив Џобс је неколико месеци пре своје смрти 2011. јавности представио пројекат градње „Епл парка“, који је архитектонски осмислио славни Британац Норман Фостер.

„Сам парк, изворно големи бетонски простор, претворен је у зелену површину садњом више од 9.000 стабала, док је корпоративно седиште 'Епла' дизајнирано тако да се природа види и да, захваљујући стакленим зидовима, нестане граница између ентеријера и екстеријера“, рекао је Кук.

Цео комплекс потпуно се напаја Сунчевом енергијом.

„Стив Џобс је велику пажњу посвећивао детаљима и ово је његово чедо“, рекао је „Еплов“ аналитичар Тим Баџарин.

„Епл“ ће крајем године почети да организује и туристичке обиласке свога парка у којем запослени могу да уживају чак и у стазама за шетање и воћњаку.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво