Како изабрати зимски капут?

Приближава се сезона капута. Модни стручњаци који се труде да у обзир узму и практичну компоненту, саветују вам да обратите пажњу на дужину, облик и боју, а не на актуелне трендове.

Иако се тек приближава јесен, идеално је доба за куповину новог зимског капута, сматра Лиза Армстронг, модна уредница у лондонском "Тајмсу".

У најновијој колумни, она разматра који су битни фактори, које треба размотрити при куповини новог капута.

Армстронгова сматра да набавци овог комада гардеробе треба приступити "одговорно, јер се капути носе свакодневно".

Прва ствар на коју би требало обратити пажњу јесте да је капут испуњава основну функцију, односно, да довољно добро штити од хладноће.

Према мишљењу Армстронгове, ово су "озбиљна", кризна времена и, премда се чини да се ситуација поправља, не би требало изабрати модел који делује превише фриволно.

Наравно, с обзиром на кризу треба избегавати новотарије, што не значи да у потпуности треба да игноришете трендове.

Ове сезоне модни стручњаци препоручују вунене капуте са каишем, ненаметљивог војног изгледа, затим парке - топле капуте са крзненом капуљачом по угледу на Ескимске, као и оне у воћним бојама или у боји камиље длаке.

Ако сте склони модним авантурама, у обзир долазе и тканине са мотивима животињског крзна (леопарди, тигрови и остале велике мачке).

Ипак, Армстронгова сматра да при избору нису најважнији трендови, већ да треба размотрити три основне особине: дужину, облик и боју.

Прво треба повести рачуна о дужини, јер капут не би требало да буде краћи од пет центиметара у односу на сукњу, осим уколико је много краћи, па се може сврстати у шик тро-четвртинске капуте.

Такође, треба избегавати оне који више од четири центиметра прелазе преко колена, јер вас то визуелно скраћује, па се добија здепаст изглед.

Поред дужине, врло је значајно одабрати прави облик.

Дамама са ширим боковима најбоље одговарају модели који су горе узани, а шире се према дну. Модел са каишем пристаје женама са израженим облинама, док су за крупније даме најбољи комотнији модели.

Напослетку, забавите се избором праве боје.

Како препоручује модна уредница "Тајмса", изаберите оне које вам најбоље пристају, без обзира на то што то нису боје које "Вог" препоручује за ову сезону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво