Јесен у пастелним нијансама

Светска финансијска криза утицала је и на промену модних токова. Са изузетком љубичасте која може бити и нешто интензивнија, јарке боје одевних предмета замењене су пастелним нијансама, како би се продужио њихов век трајања.

Осим љубичасте, која и наступајуће јесени остаје једна од заступљенијих боја, поклоници моде могу да се определе и за неку од пастелних боја, саветују модни стручњаци.

После несносних врућина, хладније време натераће и оне који нису зимогрожљиви да огрну још понеки слој гардеробе.

Саме боје никако не смеју да рефлектују тежак период светске економске кризе, то јест тамне, тмурне и затворене нијансе које могу да делују депресивно.

Уместо класичних тамних боја дизајнери бирају пастелне варијанте сиве којима веселост осим плавољубичасте дају умекшане нијансе кајсије, вишње, маслине, као и нежно розе, загасито плава и боја меда.

Дрске боје које интензитетом привлаче погледе замењене су постојанијим нијансама које и после више ношења делују „свеже". На тај начин се током економске нестабилности истањени новчаници враћају у живот.

Сам избор боја не разликује се битно у односу на неколико претходних година. И даље су најтраженије боје инспирисане природом, али је новина проширена палета, као и то што се комбиновању приступа много слободније.

Спајањем више слојева различитих нијанси исте боје неће само линију учинити виткијом већ ће допринети софистициранијем и елегантнијем изгледу.

Класичне боје које изгледају скупо и увек се добро уклапају са остатком гардеробе су боја чоколаде, слоноваче, карамел, голубије плава, бела, а као алтернативу црној неки модни стручњаци саветују морнарско плаву. Гардероба тих боја увек је добар избор и наглашава елеганцију.

Са друге стране, не би требало бежати ни од понеког комада интензивнијих боја. Квалитетан материјал јарке боје пажљиво одабран у складу са нијансом тена и бојом косе може бити корисно и лепо освежење у орману и неколико сезона.

Стилисти саветују стрпљење приликом одабира такве гардеробе, јер нешто што дивно стоји пријатељици или је на вешалици апсолутно феноменално, не мора свакоме добро да стоји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво