Читај ми!

Након шест година паузе, Kики Лесендрић и Пилоти објавили нови албум

Шест година је на нове песме чекала публика, а етикета ПГП РТС поново је на Kикијевом музичком материјалу, након готово три деценије паузе. Дванаести студијски албум Kикија Лесендрића и Пилота „Мали трагови на небу“ доноси десет нових, брижљиво припремљених композиција и „пуно емоција и животних прича“.

Kики Лесендрић поверава да као аутор и даље истрајава у намери да својим песмама „утисне неограничени рок трајања“, због чега је и овај албум дуго припремао.

„Не снимам свако мало понешто. Препуштам инспирацији да ме води и појављујем се само онда када сам сигуран да имам нешто ново и квалитетно да представим, поделим са својом публиком. Не подржавам хиперпродукцију, занима ме искључиво квалитет.“

Познат у музичким круговима као изузетан професионалац и перфекциониста, Kики каже да ниједна песма на овом албуму није објављена случајно, нити „да би се попунио број“.

„На свакој од нумера сам дуго и упорно радио, све док нисам био потпуно задовољан како звуче и какву енергију шаљу, какву атмосферу доносе.“

Истиче да нови албум Мали трагови на небу доноси много емоција и животних прича.

„Надам се да ће људи уживати у нашим новим песмама макар онолико колико сам ја уживао и радовао се  док сам их стварао. И да ће овај албум преслушавати од почетка до краја, да ће увек пожелети да га чују изнова и изнова.“

ПГП РТС je до сада објавио шест албума и компилације највећих хитова „Пилота“.

„Велико ми је задовољство што се један од највећих кантаутора региона вратио у ПГП. Има сјајан албум, са десет нових песама. Kики и 'Пилоти' су велико, значајно име наше музичке сцене и РТС ће пуним капацитетом стати иза њих“, изјавио је Владимир Граић, директор ПГП РТС-а.

Kики Лесендрић каже како је звук новог албума и даље у музичком маниру који одржава последњих десетак година, још од албума Месец на вратима.

„То је тај рокенрол, доста чвршћи али мислим да и текстови и мелодија ипак помало одскачу од онога што смо радили на претходна два албума.“

За све нове песме реализовани су посебни "lyrics" видео спотови а за Негде дубоко ту – снимљен је и видео спот. Музику за ову нумеру потписује његов дугогодишњи пријатељ и сарадник Млађан Динкић, а аутори текста су Мирко Сенковски Геронимо и Kики Лесендрић.

Албум Мали трагови на небу Kикија Лесендрића и „Пилота“ ће осим ПГП РТС-а објавити и Jugoton Croatia records.

Велику концертну турнеју, најављују за следећу годину, у којој ПГП РТС планира да објави и бокс сет издање са свим албумима Кикија Лесендрића. 

Зоран Кики Лесендрић, рок музичар, композитор и продуцент, основао је групу „Пилоти“ септембра 1980. године. Прву поставу чинили су: Зоран Лесендрић – вокал и гитара, Драган Андрић – бас-гитара, Горан Богићевић – гитара и Дејан Антанасијевић – бубњеви.

Деби албум Пилоти ( ПГП РТБ), појавио се 1981. године. Издвојиле су се песме Не веруј у идоле, Сви смо ми понекад анђели, Ново одело. Други ЛП Двадесет година објавили су 1982. године. После дуже паузе, 1987. године у издању ПГП РТС-а изашао је албум Као птица на мом длану. На њему су хитови: Када сањамо, Рекла је да у мојој глави чује гитаре и бубњеве, Иза облака...

Врхунац популарности, „Пилоти“ су достигли средином осамдесетих година прошлог века. У том периоду, Лесендрићеве песме су снимали и други извођачи: Марина Перазић – Колачићи, Дејан Цукић – Долази тихо, Викторија – Баракуда и Арија. Са албума Нека те бог чува за мене (1990.), велики хит је постала песма Тајна је у теби скривена. Следеће године, „Пилоти“ објављују, у издању ПГП РТС, компилацију Највећи хитови.

Симболично, прва песма на новом, дванаестом студијском албуму Мали трагови на небу носи назив 1981, којом Кики и „Пилоти“ враћају верну публику на сам почетак њихове каријере која успешно траје четири деценије. 

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво