Читај ми!

Затварање Нишвила наступом Џулијана Марлија, сина Боба Марлија

За завршно вече 28. Нишвил џез-фестивала у Нишу - наступи музичких састава из САД и Данске, али и реге звезде Џулијана Марлија.

Доста је модерног и авангардног џеза на Нишвилу, а нешто мање класичног џеза, али и комерцијалних звезда које су привукле највише публике на фестивалу. 

Оно што обележава ову годину су и три узастопна дана кише, што се на Нишвилу није догодило од када постоји фестивал, од пре 15 година.

Затварање фестивала обележиће наступ Џулијана Марлија, велике реге звезде са Јамајке.

„Ми заиста волимо да свирамо заједно и после 45 година рада. Захвални смо што можемо да снимамо и свирамо своју музику и путујемо по свету на прелепа места као што је Ниш", истакао је Рaсел Феранте, из америчког састава "Yellow jackets".

„Имамо у нашој музици мешавину американе, афричких ритмова, нордијских корена и инди-попа и то је наше препознатљиво обележје", рекао је Јенс Микел Мадсен, испред групе "I Think You Are Awesome", из Данске.

Програм фестивала, званично се завршава око два сата иза поноћи, али се публика разилази доста касније, те се манифестација практично завршава у јутарњим часовима.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво