Читај ми!

Егзит 2022 – током четири фестивалска дана, 1.000 извођача на 40 локација Петроварадинске тврђаве

Судећи по богатом и разноврсном програму предстојећег 22. светски чувеног музичког фестивала, биће ово најјаче издање до сада. Егзит почиње у четвртак и трајаће до недеље 10. јула.

Снагу „Егзита“ чине водеће светске звезде и музичка разноврсност, која је осим на четири главне бине понуђена на бројним мањим позорницама и фестивалским зонама на Петроварадинској тврђави.

За разлику од већине других великих европских музичких манифестација, „Егзитове“ бројне бине (ове године биће их чак 40) су еклектичан, мултижанровски спој, у којем ће се наћи готови сви савремени музички правци, од највећих глобалних хитова до андерграунд електронске музике, од класичног роцк звука до жестоких хеви метал и панк рифова, од „олд скул“ хип хопа, па све до трапа, друм ен бејса, регеа, латино и светске етно музике.

„Очекујемо поновно обарање рекорда и у погледу посете фестивала. Чини ми се да је 2019.
година била најјача коју памтимо, Очекујемо да кроз капије фестивала током 4 дана ове године прође 200.000 посетилаца, Влада својеврсни позитиван притисак сада када се ближи почетак фестивала и нас то веома радује“, каже Милица Драгомировић из ПР тима „Егзит“ фестивала.

Први међу најбољима који ће од 7. до 10. јула крочити на Петроварадинску тврђаву су Калвин Харис, Ник Кејв и „Бед сидз“, Иги Азалеа, Џејмс Артур, Маскд Волф, „Сепултура“, Масео Плекс, Хани Дижон и многи други...

„Ове године је истакнут својеврстан 'музички тројац': пре свега у програму ће бити заступљен изворни 'Егзитов звук' који је препознатљив по јаким гитарским звуцима и моћним бубњевима бендова као што су „Сепултура“, „Напалм дет“, „Експлојтед“ и других. Њихова музика ће сигурно одјекивати фестивалом а то је и прва асоцијација свих ових година-како за оне који су били на нултом Егзиту, а верујемо да ће тако бити и онима који ће доћи први пут“, наводи Милица Драгомировић.

Јак је и богат програм „Денс арене“ – изузетни ди-џејеви ће направити сигурно спектакуларну атмосферу и овога пута током четири дана, све до чувеног изласка сунца који ће обележити „Арбат“.

„Трећи део поменутог музичког тројца овогодишњег издања је треп односно хип-хоп звук. Ранијих година смо у том делу програма имали такође сјајне извођаче из овог жанра – Снуп Дога, затим чувене 'Амигосе'... Ове године су ту и неки нови извођачи али и они чије време тек долази. 'Егзит' увек даје простор младим извођачима, да се покажу и представе. Ове године имамо и богат програм у ком наступају жене, музичарке и уметнице – Констракта, која је фантастична на толико нивоа, затим Ива Лоренс која осваја сцену, јак је женски програм младих, креативних жена које тек започињу каријере и имају много потенцијала“, истиче Драгомировићева.

Србија воз и фестивал Егзит су остварили договор да се уведу и додатне линије на релацији Београд-Нови Сад.

„Постојаће посебне додатне линије из Београда, за све Егзиташе који неће одседати у Новом Саду, а желе на стигну на све концерте који их занимају. Уведене су посебне линије из Београда ка Новом Саду у 23 часа, у поноћ и у 1 сат након поноћи, а из Новог Сада ка Београду биће уведени додатни поласци од 1.30 до 4.30, на сваких сат времена како би се посетиоци угодно и безбедно вратили са Егзита“, наводи представница ПР тима „Егзита“.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво