Читај ми!

На Егзитов 22. рођендан Драгана Мићаловић и Виктор Савић поручују: Постоји место где осмех увек побеђује! 

Пре 22 године, на данашњи дан, први пут је у истом даху одјекнула младалачка жеља за слободом и конекцијом са светом. Тада је створен Егзит и више од две деценије касније, истрајно и бескомпримисно дефинише га оно што га је и створило: заједништво, безусловна подршка, слобода и слављење живота. То место, на којем се дешава магија, а немогуће постаје могуће, увек је било много више од фестивала.

На Егзитов 22. рођендан Драгана Мићаловић и Виктор Савић поручују: Постоји место где осмех увек побеђује!  На Егзитов 22. рођендан Драгана Мићаловић и Виктор Савић поручују: Постоји место где осмех увек побеђује! 

Стварало је успомене и пријатељства, уздизало емоције до највишег нивоа, подизало порушене мостове, стварало свет у којем смо сви исто племе и говоримо истим језиком, а тај језик је љубав.

За генерације и генерације клинаца Егзит није био само ИЗЛАЗ, него и ПУТ. Од тог 29. јуна 2000. до данас гласно поручује и неће стати: Ту смо једни за друге, свуда и (за)увек! 

„Саосећање ће спасити свет", „Разумевање је чин љубави", „Покажи своју магију", „Ово је твој дом", „Овде увек припадаш!", само су неке од порука којима ће Егзит током фестивала посетиоце подсећати да се налазе на месту где влада заједништво и мир.

Прошле године, упркос свим околностима, Егзит је био светло на крају тунела, први велики фестивал на свету од почетка пандемије, а ове године фестивалско заједништво ће отићи корак даље, показујући да људи умеју да буду ту једни за друге -  безусловно. Да је „кул" бити подршка особи до тебе, како то дугогодишњи Егзиташи, глумица Драгана Мићаловић и глумац Виктор Савић поручују у видеу који је новосадски фестивал објавио поводом рођендана: Егзит је место где неко може бити сам са музиком, али никада усамљен, Егзит је место где је увек излазак сунца и где осмех увек побеђује!

У 22 године скупило се мноштво изазова, али је фестивал из године у годину доносио чаролију у град и спајао људе из земље, региона и света, у тренутку када је то деловало неспојиво. Егзит је давно постао и остао место на којем је и немогуће увек могуће, на којем ноћи никад не трају довољно дуго и где је енергија у зениту. Егзит је повратак кући, на Тврђаву. Заједно. (За)Увек!

На месту где се догађа магија ове године свој отисак ће оставити неке од највећих светских имена: Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin live, ARTBAT, Denis Sulta, DJ Tennis, Anfisa Letyago, Marky Ramone, Napalm Death, The Exploited, Blind Channel, Adam Beyer B2B Enrico Sangiuliano, Dax J, Sama' Abdulhadi, као и јака регионална постава коју предводе Констракта, Бркови, Артан Лили, Марчело, Senidah, Prti Bee Gee, Параф, Killo Killo, Mimi Mercedez, Кирил Ђаиковски, Бојана Вунтуришевић, Деца лоших музичара и стотине, стотине других. 

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво