Читај ми!

Рокеру Николи Џонију Ранковићу се испунио дечачки сан, винил издање новог албума

Албум „Важно је само шта остаје“ Николе Џоније Ранковића, у издању ПГП РТС-а, компилација је песама која заокружује његов досадашњи стваралачки опус. Промоција издања које чине ЦД и винил одржана је 16. јуна.

„Један од најлепших призора које савремена музичка сцена може да пројектује, јесте група младих музичара, предвођена талентованим и мотивисаним појединцем са наглашеним рокенрол ставом, која, ношена енергијом младости, тутњи са плоче или позорнице“, написао је рок критичар, музичар и писац Александар Жикић о албуму Важно је само шта остаје, Николе Џонија Ранковића.

Осим Николиног бенда „Де Чурлијанс“ (The Churlians), на албуму су свирали и певали Жика Јелић из Ју групе, Србољуб Радивојевић Срба из групе „Ван Гог“, Милан Јејина, Саша Жуле Радојевић, Алекса Данић, Ксенија Куљача, Немања Савић.

„Од када сам кренуо да се бавим музиком желео сам да имам своје винил издање, поред ЦД-а и ових дигиталних издања која су све више популарна. И заиста сам на томе дуго радио. На албуму има и неких старих и неких нових песама, између осталог и насловна нумера, Важно је само шта остаје, и за једног аутора је јако значајно када иза тог издања стоји најстарија издавачка кућа код нас“, каже Никола Ранковић, гостујући у Јутарњем програму. 

Иначе, Никола је свој први албум Терам по свом објавио са 12 година и тиме се уписао у рок историју. Најмлађи је члан СОКОЈА. Недавно је положио државну матуру, али и пријемни за академију у Лондону, где ће од јесени студирати продукцију звука.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво