Читај ми!

Арсенал мора бити здрав уз Констракту

Представница Србије на овогодишњем Евросонгу у Торину, Констракта, наступиће последње, треће вечери 12. Арсенал феста у Крагујевцу, у суботу 2. јула на Мејн стејџу Кнежевог арсенала.

Арсенал мора бити здрав уз Констракту Арсенал мора бити здрав уз Констракту

Текстописац и певачица која је привукла огромну пажњу домаће, али и регионалне и европске јавности, песмом In corpore sano и победом на такмичењу „Песма за Евровизију", на главној бини придружиће се, на затварању фестивала, панк рокерима Гоблинима и светским звездама, Thievery Corporation.

Ана Ђурић Констракта појавила се на сцени 1997. Афирмисала се у бендовима Mistakemistake и, поготово, Земља грува. У јуну 2019. објавила је при соло сингл Жваке, а његов наследник, Неам шамана, захваљујући, пре свега, необичном тексту, наишао је на одушевљење, па су многи тек тада обратили пажњу на њен несвакидашњи стилски израз.

Песма In corpore sano, са хипнотичким рефреном „Уметница мора бити здрава, бити здрава...", који певају све генерације, и који представља Србију на Евросонгу у Италији, измамила је бројне коментаре чим се појавила на Јутјубу, а онда је, после прве полуфиналне вечери националног избора за Евросонг, настала права еуфорија, која је кулминирала победом у финалу.

In corpore sano, заједно са нумерама Нобл и Мекано, део је дванаестоминутног спота Триптих. Констракта, која је експресно постала домаћа и регионална звезда, потписала је, на таласу великог успеха, уговор са светски чувеном издавачком кућом "Virgin", а одмах су уследили и бројни позиви за наступе, па ће јој концертно лето бити испуњено.

На Арсенал се, после 10 година, враћају Pips, Chips & Videoclips, који ће наступити уводне вечери, 30. јуна на Гарден стејџу. Загребачки бенд још од 1992, кад се појавио на сцени, представља јединствену појаву, не само у Хрватској, већ и у региону.

Дубравко Иваниш и екипа увек су сјајно пролазили у Србији, па нема сумње да ће тако бити и на Арсеналу. Исте вечери, у Заставиној башти засвираће и Санитариум, победници овогодишњег „Бунт рок фестивала", као и Контра комитет, бенд који је тријумфовао на фестивалу БАРФ.

Програм на Гардену у петак 1. јула обогатиће нова атракција, бенд KoiKoi, пулско-загребачки састав Немања, кантауторка Тамара Поповић Там и миљеник млађе публике Steffan.

Списак учесника овогодишњег Арсенал феста (30. јун – 2. јул) на овај начин је заокружен.

Подсетимо, у срцу Шумадије ће, између осталих, наступити и Плацебо, Gogol Bordello, Стефан Миленковић и Неле Карајлић, Inner Circle, Рони Сајз, Ана Поповић, Ван Гог, Рундек и екипа, Сенида, Електрични оргазам, Горан Баре и Мајке, Негатив, Саншајн…

Комплет улазница за све три фестивалске вечери кошта 3.500 динара. Цене за једно вече су 1.500 динара (30. јун), 2.000 динара (1. јул) и 1.800 динара (2. јул).

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво