Читај ми!

Шумадијски празник – „Даире“ одзвањале Крагујевцом

Легендарни Смак одржао је синоћ концерт у Крагујевцу поводом Дана града. Хитови су се низали, а публика је уживала у сваком од њих.

Уз спектакуларни ватромет, у Крагујевцу се синоћ поново уживо чуо Смак. У граду где је ова рок група настала 1971, неколико хиљада људи из целе земље и региона углас је певало њихове хитове.

Смаковици кажу да ово није био њихов опроштајни концерт. Поручују да ће и даље наступати где год људи буду желели да их чују.

„Смак никад није био нека медијска атракција, ми смо били концертна атракција. То знају наши фанови. Пола века је за нас ситница. Ја мислим да ћемо ићи на дуже стазе“, каже Радомир Михаиловић Точак, оснивач групе Смак.

„Дешавале су се неке ствари ван наше контроле. Углавном су у моментима радиле емоције. Значи, нисмо планирали ништа и ово је испало веома спонтано, са пуно љубави“, истиче један од оснивача групе Смак Слободан Стојановић Кепа.

„Имати групу је велика ствар, а да би се то десило има пуно околности и да та група заживи овако као што смо ми доживели. Ово је у Крагујевцу повод за можда неко даље свирање и можда да снимимо нешто ново“, наводи један од оснивача групе Смак Зоран Милановић.

Ванвременске хитове Смака, углавном исписане пером Мирка Глишића и обојене јединственим гласом чувеног Бориса Аранђеловића, који нас је напустио 2015, на концерту је отпевао Јован Пантић.

„Смаковци“ за њега тврде да пева идентично као Борис, а у то се уверила и публика у Крагујевцу. Остаје да видимо одакле ће се следећи пут чути Шумадијски блуз.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво