Читај ми!

"Killin’ the Muse", нови спот „Емпати соул проџекта“

Синоћ је у емисији „Бунт“ на РТС-у премијерно емитован нови спот групе која се већ пуну деценију залаже за музику у ауторским оквирима.

„Прво што ћете сигурно запазити је динамичност, другачије не бисмо ни сами описали наш наступ. Заправо, сви ангажовани око овог музичког видеа, допринели су да на најбољи начин буду представљене та наша неисцрпна енергија и радост, коју осећамо сваким изласком на бину, као и снажна порука песме... а светлосне сцене у споту, само су употпуниле ову креативну причу“, истиче Ненад Радаковић, оснивач бенда и дугогодишњи активиста на пољу музичке демо сцене.

„Ово нам много значи, велику захвалност дугујемо легендарној рок новинарки и уредници Бранки Главоњић, ауторки емисије Бунт и 'Бунт рок фестивала' РТС- а, на великодушном залагању и труду око реализације, креирања и осмишљавања целокупне идеје у вези са снимањем спота“, каже Радаковић и даље наглашава: „Песма Killin' the Muse настала је у најранијој фази музичког сазревања бенда, а пре свега, мог сазревања - као аутора и текстописца. Полазиште музичког надахнућа ове песме је у личној жељи да нађачам борбу са којом се сусрећу генерације нових музичких уметника и аутора на нашим просторима. Зато овом песмом поручујемо да су нам од узора и музичких ауторитета, много потребније и важније – прилике да искажемо свој таленат и да нас публика упозна. Овај музички видео јесте једна од таквих прилика и надамо се да ће наћи свој пут до публике и да ће им се допасти.“

Музички спот за песму Killin' the Muse сниман је у центру „Милениум“ у Вршцу. Аутори спота су Бранка Главоњић и Марко Ђукић (Радио-телевизија Србије), а подршку реализацији спота пружио је и Сокој.

Осим Ненада, у споту се појављује и Раде Радојчић, басиста, члан бенда „Емпати соул проџекта“ од оснивања.

„Осим што смо за све ове године остали доследни музичком истраживању и усавршавању,
Раде и ја смо пролазили кроз мноштво професионалних изазова“, каже Радаковић и поверава: „У том смислу, пријатељство смо трајно уткали и у овај спот, а његовом коначном реализацијом смо на најбољи могући начин заокружили нашу музичку причу у вези са првим албумом Pyrrhic Victory (на ком се и налази песма Killin' the Muse.“

Аутентичност свог целокупног музичког наступа, „Емпати соул проџект“ приказао је још 2016. године када је освојио друго место у финалу „Бунт рок фестивала“, у конкуренцији од 180 бендова.

Претходно су 2012. године, у организацији новосадске телевизијске куће Канал 9, остварили убедљиву победу у емисији Ливе шот (Live Shot). Музичким наступима су толико одушевили чланове жирија, да су „Емпати соул проџект“ прогласили за најбољи бенд, у свим серијалима тог такмичења.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво