Читај ми!

На овогодишњем Џез фестивалу у Ваљеву, проверена имена џеза

Тродневни програм 37. Џез фестивала у Ваљеву обележили су наступи уважених музичара и домаће и регионалне џез сцене.

Акценат овогодишњег фестивала био је на провереним именима домаћег џеза. Његови представници били су Владимир Маричић са својим квартетом, џез бенд Лене Ковачевић и нишки састав "Eyot", увелико познат и ван граница наше земље.

Публици су са поносом представљени и гости из региона. Ваљевци су имали посебну прилику да чују једног од најбољих светских лаутиста и гитариста Едина Карамазова и музичку звезду Калиопи, у извођењу њиховог заједничког дискографског пројекта Обливион.

„Џез фестивал са традицијом, дивна публика која слуша, која разуме, значи људи који имају своју главу, своје уши и своје срце, то је јако лепо. Јако смо поносни и сретни да смо позвани, да смо имали прилику представити наш програм који нисмо дуго изводили“, наводи Един Карамазов.

Музичар чији је албум ове године уврштен у пет најбољих светских издања, Васил Хаџиманов, затворио је фестивал. Са својим бендом представио је неколико нових нумера, које ће се наћи на њиховом осмом албуму, а пријатно изненађење за публику био је и млади бубњар Ђурађ Ђуричић у Васил Хаџиманов бенду.

„Част ми је била да наступам после Едина Карамазова и Калиопи који су били сјајни. Ми смо ето, силом прилика, довели једног младог бубњара који је мењао нашег Виктора који иначе свира с нама у бенду. Ђурађ Ђуричић који је са 18 година одсвирао свој први професионални концерт. Мислим да нико у публици то не може да верује јер је било заиста спектакулрано. Дивна публика, дивни услови, дивно озвучење, Ваљево је дивно“, наглашава Васил Хаџиманов.

Једна од тежњи организатора ваљевског џез фестивала јесте и промовисање продукције локалних музичара. Стога је почетак програма традиционално протекао ревијом наступа ваљевских џез бендова.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво