Читај ми!

Почела 54. Гитаријада, бира се најбољи вокални солиста

У Зајечару је почела 54. Гитаријада, другачија него претходне али важна јер се наставља традиција једне од најстаријих рок манифестацију у Европи. Улаз је бесплатан, уз поштовање свих епидемијских мера.

Ове године, због епидемије, није било конкурса за такмичаре – неафирмисане рок групе. На овогодишњој Гитаријади наступају победници са претходних. У шали се хвале да су због актуелне ситуације, најдуже били победници.

„Наравно да нама то понекад импонује, онако интерно, међу нама, али наравно то ништа није добро. Ми бисмо много више волели да је и прошле године одржана Гитаријада, да се још младих бендова пријавило, да су се такмичили и показали оно најбоље што имају“, Милош Дошић фронтмен београдске групе Бенд овер.

Највернији поштоваоци рок музике и Гитаријаде окупили су се из свих крајева земље и из суседних држава региона. Улаз је бесплатан, али уз потврду о вакцинацији, негативан тест на коронавирус или уз уверење о прележаној болести.

У ревијалном делу наступили су Рибља чорба и Хладно пиво. Сутра увече свираће још два победничка бенда: Хаџи продане душе и Санитаријум.

Од ове године додељиваће се и награда за најбољег вокалног солисту, и једина на овогодишњој Гитаријади.

„Специфичност овогодишње Гитаријаде је такође и нова награда коју смо увели у част недавно преминулог Момчила Моше Раденковића, једног од оснивача Гитаријаде и фронтмена групе Златни прсти. Стручни жири ће од ова четири бенда који се такмиче изабрати најбољег вокалног солисту“, објаснио је Иван Живковић, председник организационог одбора 54. Гитаријаде.

Сутра увече наступају у ревијалном делу Неверне бебе и Галија. За најбољег вокалног солисту надметаће се певачи из бендова победника на ранијим Гитаријадама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво