Читај ми!

Влатко Стефановски на Ташмајдану 19. септембра

Романтичним звуковима гитара и савршеним низовима музичких акорда – дочекаће вас 19. септембра од 21 сат на Ташмајадану Влатко Стефановски и Трио В3. Спојиће наизглед неспојиво, попут инструменталног рока, етно-џеза, блуза и џез-фјужна, стварајући занимљиве и прелепе звучне пејзаже…

„Задовољство ми је да наступам на Ташмајдану и то још са подмлађеним саставом, са Триом В3, младом ритам секцијом коју чине Иван Кукић на бас-гитари, и мој син Јан на бубњевима. Без обзира на године, њих двојица звуче невероватно младо и ентузијастично, и њихова енергија ми даје ветар у леђа. Драго ми је што сам сарађивао са њима и на последњем албуму. Дивно је свирати са људима који су стално насмејани. Надам се да ће и публика која дође на Ташмајдан уживати и отићи задовољна и испуњена", изјавио је Влатко.

Свима познати македонски музичар, још као младић основао је сад већ култну групу Леб и сол.

Заједно су снимили 13 албума, а након разлаза групе, Влатко ствара успешну самосталну каријеру.

Влатко Стефановски као један од највећих гитаристичких виртуоза ових простора, препознатљив је по свом посебном стилу фузије музичких стилова, комбинујући македонске традиционалне неправилне ритмове и рок звук.

Остварио је и многе успешне сарадње са реномираним светским и домаћим музичарима

Након веома успешног акустичног албума Mother Tongue, Влатко Стефановски вратио се звуку и атмосфери седамдесетих година прошлог века.

Taftalidze Shuffle је ново студијско издање македонског виртуоза које је објавио прошле године,  а девет песама снимљених у његовом студију „Езотерија" засигурно ће развеселити све поклонике добре музике.

Влатко је овај албум, као и многе до сада, посветио свом Скопљу и кварту Тафталидзе који има посебно место у његовом срцу. Песме су интимне и личне, а опет тако блиске свима, управо због сензибилитета који носи његова музика. Музику, текстове и аранжмане, као и продукцију свих песама потписује управо Влатко.

Концерт на стадиону Ташмајдан ће се одржати за ограничен број људи, уз поштовање свих епидемијских мера и препорука Владе Републике Србије. Концер ће снимити Радио-телевизија Србије.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво