Читај ми!

Нових 20 извођача за прославу 20 година „Егзита“

Велика прослава 20. годишњице „Егзит“ фестивала одржаће се од 8. до 11. јула 2021. на Петроварадинској тврђави у складу с будућим епидемиолошким мерама Владе Републике Србије, а своје наступе већ су потврдила нека од највећих светских и регионалних имена. Стижу Асаф Авидан, „Артбат“, Медуза, „Сабатон“, Hot Since 82 и многи други.

Вест да је градоначелник Новог Сада потврдио да ће прослава две деценије „Егзит“ фестивала бити одржана ове године изазвала је одушевљење фестивалске публике широм света и пробудила наду да, уз убрзану вакцинацију и поштовање мера, можемо очекивати скори крај пандемије. Свој глас за прославу 20 година фестивала дало је 20 нових извођача, одлучни да после свега што смо преживели у претходних 14 месеци на Петроварадинској тврђави од 8. до 11. јула уједињени славе живот.

На захтев публике стиже „Артбат“, тренутно једни од водећих светских електронских извођача, чији фан је и велики Дејвид Гета. Затим, сјајан израелски кантаутор Асаф Авидан, хитмејкери Медуза с преко милијарду слушања на видео и стриминг платформама, техно-хаус мајстор Hot Since 82, и један од највећих европских хеви метал бендова „Сабатон“.

У новој јакој постави посебно се истичу власник мегахита Breaking Me, немачки продуцент и ди-џеј Топик, глобално вољена музичка уметница Амира Медуњанин, као и супер популарни домаћи електро-рок дуо „Буч Kесиди“. Сви они придружују се раније објављеним хедлајнерима, које предводе Дејвид Гета, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz, Four Tet, Solomun, Boris Brejcha, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Honey Dijon, Metronomy, Sheck Wes и многи други.

На неколико бина фестивала стиже жанровски шаренолик лајн ап, који показује да ће овог лета у Нови Сад поново стизати извођачи и бендови на турнејама. Своје наступе потврдила је и јака регионална екипа, коју чине Ида Престер с „Лолобриђидом“, „Немесис“, „Драм“, "E-Play", "Deep Steady" и „Шајзербитерлемон“, и домаћа транс постава, коју чине Pion live, Imaginarium live и DJ-i Aquapipe, DaPeace, Mozza и Ched.

За лакшу организацију доласка на фестивал, „Егзит“ је за све пријатеље лансирао омиљену продајну акцију „Kупи 4, зграби 5", у којој се на четири купљене улазнице пета добија бесплатно. Сама акција ће бити доступна до истека ограничене количине залиха.

На „Егзитову“ прославу стиже Асаф Авидан, чију је каријеру највише обележила песма која је освојила радијски етар целе планете – One Day / Reckoning Song. У вокалу овог изузетног уметника спајају се разноврсни утицаји, а у ауторству доказан огроман хит потенцијал, што се и чуло у одличним сингловима Over My Head и Different Pulses. На почетку каријере био је део групе "Asaf Avidan & the Mojos", чији је деби албум The Reckoning постао један од најпродаванијих независних издања у Израелу.

Украјински ди-џеј двојац „Артбат“ је за само неколико година успео да изгради пут до врха свих музичких листа, и тренутно су међу најпродаванијим уметницима на Beatport Melodic House и Техно листи. За њихову траку у сарадњи са британским ди-џеј дуом "CamelPhat" – For A Feeling Дејвид Гета је рекао да је најбоља коју је чуо у 2020. години.

Први и најпопуларнији сингл италијанског продуцентског састава Медуза Piece of Your Heart, реализован у сарадњи с триом "Goodboys", био је номинован за Греми, проглашен за музичку химну на Би-Би-Си Радију 1 и достигао платинасти тираж у Великој Британији, Аустралији и низу других земаља. Овај хит наследили су изузетно успешни синглови Lose Control, Born To Love и Paradise.

Бенд „Сабатон“ у својој дводеценијској каријери броји девет студијских албума, сопствени фестивал у Шведској, платинасте продаје, награде и велики број наступа широм света. Енергични и живописни наступи уживо велики су адут ове групе, која се убраја међу највећа хеви метал имена данашњице.

Hot Since 82 један је од најуспешнијих британских ди-џејева и продуцената, и хедлајнер највећих електронских бина, док његову музику критичари описују као „најсофистициранију у Великој Британији“. У Нови Сад се враћа након сјајног наступа на прошлогодишњем Life Strimu.

Tobias Topic, немачки ди-џеј, свој стил описује као „меланхоличну плесну музику“, уз текстове који су баладе, али с битовима који те терају да ђускаш. Његови платинасти хитови Breaking Me, настао у сарадњи са шведским извођачем A7S и Home, с Nico Santosom већ сад броје стотине милиона прегледа на Јутјубу, а био је номинован и за МТВ награду у категорији најбољег немачког извођача.

Прослави 20. годишњице „Егзит“ фестивала ове године придружује се и Амира Медуњанин, изузетна уметница јединственог гласа, и једна од најуспешнијих ворлд мјузик извођачица са ових простора, позната по неговању традиционалног звука и севдалинки.

„Буч Kесиди“, бенд из Панчева, тренутно је најпопуларнији диско рокенрол електро бенд код нас, а њихови наступи чекају се нестрпљиво још од објављивања албума Еуфорија.

Лајн ап обогаћују и инди електро too-much-pop рокенрол бенд са београдских општина „Драм", једна једина Ида Престер са својим добро познатим бендом за журке „Лолобриђида", алтернативни рок састав "Е-play", београдски гаражни трио „Шајзербитерлемон", ska-jazz великани Deep Steady, и петочлани мелодични дет метал бенд из Београда "Nemesis".

И „Егзитова“ транс позорница објављује први део списка извођача, који предводе Pion live, Imaginarium live, као и ди-џејеви Aquapipe, DaPeace, Mozza и Ched.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво