"E-play" освојио награду емисије „Бунт" за песму, и хит године

Први добитник новоустановљене награде за „Песму године" ТВ емисије „Бунт" је бенд "E-play" за песму „Слобода”. Ова песма је била изабрана и за хит године „Топ листе Бунт”, по избору уредника.

Бунт је једина тв рок емисија, која се већ 18 година у континуитету емитује на РТС- у, а у образложењу у вези са овим призањем је наведено да „песма Слобода, бенда "E-play", заслужује признање и титулу песме године, не само због изузетних музичко-извођачких квалитета, већ и стога што нам је свима у овим тешким, изазовним временима најзад постало јасно зашто је слобода најважнија." 

Проглашење добитника награде за Песму године реализовано је у емисији Бунт 31. марта, а уредница и ауторка емисије Бунт је појаснила мотиве за успостављање овог признања:

„У овим изузетно тешким временима за домаће рок ауторе, ми смо као представници једине ТВ рок емисије у региону, имали потребу да новоустановљеном наградом емисије Бунт за песму године - пружимо своју подршку рок ауторима, домаћим музичарима. Јер без њиховог рада не постојимо ни ми. Песма Слобода бенда 'E-play' се појавила баш у моменту када је свима постало много јасније право значење и смисао слободе. Такође, видео спот за ову песму је проглашен и за 'Хит године 2020', наше 'Топ листе Бунт', по избору уредника. Ова, да тако кажем двострука титула - није случајно освојена јер је и албум Слобода једно од најбољих, најквалитетнијих ауторских музичких издања у протеклој деценији", изјавила је Бранка Главоњић.

Басисткиња бенда "E-play" Маја Цветковић поверила је да се бенд изузетно обрадовао овом признању њиховог рада и стваралаштва.

„Драго нам је кад, осим публике и релевантни медијски професионалци студиозно прате наш рад, а онда нам буде још драже када такви ауторитети одлуче да нам доделе признање, овога пута у виду награде за песму и хит године. Ова награда долази од једине рок ТВ емисије, Бунт и хвала им на томе. У досадашњој каријери освојили смо многа значајна признања али ова награда нас је посебно обрадовала, између осталог и зато што је стигла у овако тешком, чудном времену за музичаре, у ери без свирки, концерата и наступања пред публиком", рекла је Маја Цветковић.

Чланови бенда "E-play" су у протеклом периоду снимили и објавили екранизације за преостале песме са њиховог петог студијског албума Слобода: Узми ми све, лирик видео клип Јапан, као и већ поменути спот Слобода.

Такође су издали и први лајв спот у каријери, за нумеру Срешћемо се неки други пут, а тај видео је сачињен од снимака са више од 20 фестивалских наступа ове групе у Србији и региону.

Почетком ове године, као предлог Радио Београда 1, бенд "E-play" је представио своју музику аудиторијуму Европе и света на чувеном "Eurosonic Noordeslag" фестивалу (ЕСНС) у Холандији, који је ове године одржан у дигиталном формату.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво