Читај ми!

Добросуседска сарадња у припремама за „Песму Евровизије“

Услед пандемије, припреме за предстојећу „Песму Евровизије“ другачије су у односу на претходне године. Између осталог, делегације земаља учесница морају да сниме резервни видео наступа својих представника који би, у случају немогућности присуствовања такмичењу, био емитован током преноса. Тим поводом, РТС је угостио делегацију Северне Македоније.

Дугогодишње евровизијско искуство, капитал организатора такмичења 2008. године, студијски капацитети и високи продукциони стандарди у рангу Европске-радиодифузне уније, све то је Радио-телевизију Србије препоручило да помогне и комшијама.

Зато су представници Северне Македоније за овогодишњу „Европвизију“ свој резервни наступ снимали у студију РТС-а у Кошутњаку. Сарадња евровизијских делегација две земље, која траје годинама, сада је проширена и на продукцијске тимове. 

„Ја се у овој прилици захваљујем руководству РТС-а на уступљеном простору, на овој дивној сцени. Онда морам да се захвалим свој екипи РТС-а која ради на овом пројекту, изванредни су људи. Фантастични су услови за рад овде у вашем студију. Све што нас је дочекало овде је стварно спремно“, наглашава Мери Попова, шеф Евровизијске делегације Северне Македоније.

„Прекрасно, много ми је мило што сам овде. Огромна благодарност на РТС. Прекрасан студио, не смем да вам давам детаљи така да...почекување“, додаје Васил Гарванлијев који ће представљати Северну Македонију у Ротердаму.

Строга правила „Песме Евровизије“ забрањују откривање детаља наступа, па ћемо морати да сачекамо такмичење. Два и по месеца ћемо чекати и да видимо наступ наших представница - са песмом "Loco Loco"

„Ових дана смо баш вредне, морам да нас похвалим и пре свега смо захвалне што смо добиле прилику да се и ове године покажемо Европи и што нам је РТС доделио ту част и привилегију, да будемо представнице наше земље. Ми смо представнице Србије и ове године и надамо се том путу напокон у Ротердам. Пробе нам трају читав дан што је добро јер стварно желимо да свака ситница на овом наступу буде перфектна, како певање тако и кореографија, изглед, костими, све је скоро па готово“, кажу чланице групе "Hurricane".

Резервни снимци наступа биће емитовани у случају да делегације земаља учесница не могу да пристствују такмичењу. Песма Евровизије заказана је за 18. 20. и 22. мај. Србију ће група "Hurricane" представити друге полуфиналне вечери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво